Tuesday, October 20, 2015

Busy life.


Hiya, taas on yli kuukausi vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Kerrataan siis lyhyesti viikko kerrallaan mitä mun pienessä elämässä on ehtinyt tapahtua:

Viikko 1.


Fresher's viikko hujahti ohi nopeasti ja käytiin ulkona juhlimassa suunnilleen joka toisena iltana. Torstaina oli mun synttärit.. 22 vuotta tuli täyteen ja olin yllättynyt miten kivuttomasti tuo päivä meni tai siis, että en itkenyt sängyn pohjalla sitä kuinka oon jo puolimatkalla hautaan. Wohoo, I'm still young. Käytiin aamupäivällä noutamassa Heidi juna-asemalta ja mentiin sen jälkeen synttärilounaalle tyttöporukalla. Lounaalta kiirehdettiin ruokakaupan kautta kotiin siivoamaan ja koristelemaan asunto illan bileitä varten. Oltiin päätetty pitää yhdistetyt tuparit/mun synttärit, koska näin me kaikki voitiin kutsua omia kavereitamme eikä kukaan tuntenut oloaan ulkopuoliseksi. Olin erittäin yllättynyt kuinka moni kutsutuista vieraista saapui paikalle ja kuinka moni oli tuonut vielä omiakin kavereitaan mukanaan. Suurin yllätys oli kylläkin se, että suurin osa mun kurssikaveri pojista saapui paikalle (kutsuin osan niistä vain muodon vuoksi), vaikka viime vuonna en pahemmin jaksanut yrittää tehdä tuttavuutta mun kurssikavereiden kanssa.


Meidän bileet oli oikein onnistuneet: Vieraita oli reilut 30 eikä kukaan istunut yksin nurkassa mököttämässä! Mahtavana emäntänä piilouduin huoneeseeni juomaan shotteja vaihtuvan ihmisporukan kanssa (siis sen jälkeen kun olin saanut synttärikakun ja mulle oli laulettu synttärilaulu). Mulla oli siis Suomesta ostamani minttuvodka ja pakotin kaikki juomaan sitä joten illan loputtua jäljellä oli enää tyhjä pullo.. Hups. Meiltä jatkettiin iltaa Unionille ja oli oikein mukavaa, vaikka mun ilta menikin pitkältä Heidin kanssa yrittäen löytää tuttuja sekä huolehtien mun kännisestä kurssikaverista. Mut joo.. Sain tosiaan lahjaksi synttärikakun, kukkia, viiniä, suklaata sekä mahtavan synttärikortin kaikkien vieraiden onnitteluilla. 


Perjantaina chillailtiin ja käytiin Sports fairilla (en liittynyt yhteenkään urheilujoukkueeseen). Lauantaina kävin saattelemassa Heidin kaatosateessa juna-asemalle, jonka jälkeen suuntasin Fresher's fairille tsekkaamaan löytyisikö sieltä mitään mielenkiintoisia societyjä mihin liittyä. Jotenkin kummasti Emilia onnistui suostuttelemaan mut liittymään teatteriin.. (Käytiin seuraavalla viikolla tuolla teatterin tutustumistilaisuudessa ja vaikka jouduttiin heti improvisoimaan lyhyt sketsi pienissä ryhmissä, niin siellä oli kuitenkin yllättävän kivaa! Haluaisin kuitenkin mielelläni tehdä jotain taustahommia backstagella sen näyttämön sijaan.)


Illalla mentiin Leonien kanssa mun kurssikavereiden etkoille ja sieltä jatkettiin poikien kanssa Unionille Leonien lähtiessä kotiin nukkumaan (yritän tosissani tänä vuonna tutustua mantsalaisiin, koska meillä on koko ajan jotakin ryhmätehtäviä tai opintoretkiä ja keväällä meillä on viikon kestävä opintomatka ylämaille eli siellä on pakko olla sosiaalinen).

Viikko 2


Toinen vuosi yliopistossa pyörähti virallisesti käyntiin ja kursseilla hypättiin suoraan asiaan eikä kevyestä aloituksesta ollut puhettakaan.. Heti ensimmäisenä päivänä olin kuusi tuntia putkeen yliopistolla (viime vuonna mun pisin päivä oli varmaan 4-5h) ja aloitettiin yhdellä kurssilla labrat joissa heti ensimmäisenä päivänä leikittiin erilaisilla kemikaaleilla. Uskooko ne ihan tosissaan, että kenenkään motivaation on hirveän korkealla neljän kuukauden kesäloman jälkeen?

No anyways.. Jatkan siis mantsan sekä ympäristötieteen opintoja, mutta päätin lopettaa taloustieteen opinnot (yksi vuosi riitti hyvin.. ja mantsassa tulee muutenkin tällä lukukaudella talousmaantiedettä). Taloustieteen tilalle otin mun advisorin suosittelemana yhden kurssin ala-asteen opettajiksi opiskelevien kurssivalikoimasta. Kurssin aihealueena on tiede sekä ympäristö eli tosissaan ihan meidän alan opintoja. Puolet kurssilaisista on meitä mantsalaisia ja puolet opettajaopiskelijoita ja siellä on hyvin helppo huomata vastausten perusteella, että kumpaan ryhmään kukakin kuuluu.


Tuolla kurssilla meillä on luentojen lisäksi joka viikko labroja, joissa tehdään vähän vaihtelevasti eri juttuja.. Ollaan muun muassa tutkittu fotosynteesiä sekä suoritettu dissektio taimenelle. Kaikki työt tehdään parityönä ja mä päädyin labrapariksi yhden pojan kanssa (oltiin molemmat yksinäisiä susia joten opettaja laittoi meidät pariksi), joka totesi viime kerralla, että se haluaa aina olla mun pari.. Jee.


Viikonlopuksi unohdin kouluhommat kokonaan ja perjantaina mentiin pienellä porukalla tivoliin, jossa suurin osa ihmisistä oli 12-vuotiaita jotka olivat pukeutuneet kuin ne olisivat menossa baariin.. Porukalla kauhisteltiin kuinka silloin kun me oltiin sen ikäisiä ei ollut puhettakaan, että oltaisiin pukeuduttu silleen. Tai edes nyt. Mutta joo.. Siellä tivolissa oli hauskaa ja into piukeana kiirehdettiin laitteista toiseen. Tosin lopulta mulle tuli niin huono olo, että oli pakko pitää hiukan taukoa. Kotiin suunnattiin hyvin brittiläiseen tapaan lähipubin kautta.


Lauantaina lähdettiin Leonien ja Emilian kanssa käymään Edinburghin Ikeassa.. Mun tarkoituksena oli ostaa vain pikkulamppu sekä matto, mutta lopulta mukaan lähti myös kahvin haudutuspannu, kahvia, viinilaseja, tuoksukynttilöitä, RUOKAA sekä muita pikkujuttuja. Kävin itseasiassa viikko sitten sunnuntaina uudelleen Ikeassa Nordic societyn kanssa ja ostin lähinnä ostaa lisää ruokaa. Glögiä ja pipareita. Illalla mentiin parin Leonien kaverin kanssa pubiin viettämään tyttöjen iltaa ja siellä ollessamme joku hyvin isokokoinen mies kaatui mun päälle portaissa.. Oon yllättynyt, että pysyin pystyssä enkä lyönyt päätäni seinään niinkuin se mies.

Viikko 3


Mulla on pieniä mustia aukkoja mun päässä, siitä että mitä tän viikon aikana tapahtui.. Mun ensimmäinen muistikuva on se, että tiistaina mentiin Leonien, Emilian ja Jonathanin kanssa ulos ja kuinka Emilia teki mulle erittäin vahvan drinkin. Kotiin kävelin ilman korkkareita, koska mun jalkoihin sattui niin paljon. Seuraavana päivänä heräsin tosi virkeänä, mutta jotakin tapahtui sen jälkeen kun söin aamupalan, koska loppupäivän vietin sohvan nurkassa kuolemaa tekemässä. Asha ja Leonie hengaili mun seurana (tai siis ne katsoi telkkaria ja dataili) ja aina välillä kun kävin hereillä ne yritti kysellä et joko olo on helpottanut.. Kyllä mä sitten illalla seiskan aikaan pystyin jo syömään ja juomaan jotakin ilman, että tein kuolemaa.


Tuolloin keskiviikkona posteljooni toi mulle mun itselleni ostaman synttärilahjan: 13 tuumaisen MacBook Airin! En oo varmaan ikinä omistanut mitään näin kallista ja pelkään koko ajan, että tiputan tän lattialle tai jotain muuta tyhmää. Muuten oon kyllä tosi tyytyväinen, että päätin sijoittaa rahaa vähän laadukkaampaan läppäriin (mun edellinen läppäri varmaan räjähtää kohta äänien perusteella). Tämä on tosi kätevä käytössä ja tän jaksaa raahata yliopistolle päivittäin, koska tää ei tosiaan paina paljon yhtään ja akkukin kestää pari päivää lataamatta. Miinuksena sanoisin kuitenkin, että en edelleenkään kunnolla tiedä miten tätä käytetään, koska käyttöjärjestelmä on hyvin erilainen verrattuna Windowsiin. Onneksi myös Ashalla on Mac niin kyselen siltä aina neuvoja..

Tilasin mun läppärin siis suoraan Applen verkkokaupasta, mutta sain opiskelija-alennusta muistaakseni 20% sekä kaupan päälle ilmaiset Beatsin Solo kuulokkeet (arvoltaan 150€) eli not too bad.


Perjantaina käytiin mantsalaisten kanssa meidän ensimmäisellä opintoretkellä Arbroath nimisessä kaupungissa about puolen tunnin matkan päässä Dundeesta. Mentiin sinne bussilla ja siitä tuli tosi paljon mieleen kaikki kouluretket mitä tehtiin peruskoulussa. Perillä jakauduttiin pieniin ryhmiin ja tehtiin geologian juttuja tutkimalla rantakallioita. Siellä oli niiiiiin nättiä! Jos joku tulee käymään mun luona vierailulla niin aion ehdottomasti viedä mun vieraat tuonne! Parasta koko reissulla ei edes lopulta ollut ne mahtavat maisemat vaan se, että nähtiin delfiinejä uimassa siinä rannikon vieressä!


Lauantaina käytiin kerran vuodessa järjestettävässä 'car park ravessa' eli yhdessä yliopiston asuntolan parkkihallissa järjestettiin headphone disco. Sunnuntaina käytiin Emilian kanssa kävelyllä ja tutustuttiin vähän meidän lähiseutuihin (löysin tosi hyvän lenkkeilyreitin jos vaan joskus jaksaisin raahautua lenkille). Ei kuitenkaan haluttu olla liian sporttisia joten tuon kävelylenkin jälkeen mentiin Emilian luokse paistamaan lättyjä.. Ja syötiin tottakai kaikki.


Viikko 4


Maanantaina mentiin Emilian kanssa teatteri societyn pub crawliin. Olin suunnitellut, että käyn siellä vaan pikaisesti kiertämässä pubit meidän Harry Potter-joukkueen kanssa ja tuun sit kotiin aikaisin nukkumaan.. Kuitenkin 8 drinkin ja 4 shotin jälkeen jatkoille lähteminen tuntui parhaalta idealta ikinä. Kotiin raahauduin ihan liian myöhään ja seuraavana päivänä luennoilla teki tiukkaa pysyä hereillä.


Tiistaista ja keskiviikosta mulla ei oo muistikuvia eli tuskin mitään hirveän mullistavaa tapahtui. Todennäköisesti oon vaan vältellyt kouluhommia katsomalla Gothamia Netflixistä. Torstaina jatkoin Harry Potter-teemaista viikkoa eli mentiin Harry Potter-aiheiseen pubivisaan. Meidän joukkueessa oli muutama ultimaattinen Harry Potter-tietäjä, joten itse lähinnä istuin hiljaa nurkassa juomassa mun olutta ja yritin olla häiritsemättä niiden työtä. Great team effort! Osallistuin kuitenkin arvontaan ja voitin 30 punnan arvoiset drinkkiliput johonkin paikalliseen pubiin. Woohoo.


Perjantaina käytiin vuoden toisella opintoretkellä Wormit nimisessä pikkukylässä tuossa Tay-joen toisella puolella. Siellä nautittiin auringonpaisteesta ja yritettiin löytää kuusi erilaista jotenkin erikoista geologista muodostumaa eli siis tuijotettiin, mittailtiin ja valokuvattiin kiviä. Tuon retken jälkeen kiirehdin kotiin syömään ja sieltä kiireellä bussiasemalle vain huomatakseni, että mun bussi oli yli puoli tuntia myöhässä..


Menin siis viikonlopuksi Aberdeeniin Heidin luokse lomailemaan. Saavuin perille perjantaina tosi myöhään joten juotiin ainoastaan viiniä Heidin luona sekä juoruiltiin. Meillä molemmilla oli kouluhommia tehtävänä joten yritettiin tehdä niitä sekä lauantai että sunnuntai aamupäivällä.. Aika huonolla menestyksellä kuitenkin. Lauantaina käytiin kaupungilla shoppailemassa ja päädyttiin molemmat ostamaan Ted Bakerin meikkisivellinsetit joululahjaosastolta (kaikki joulukamat olleet jo syyskuun lopusta asti kaupoissa). Illalla mentiin muutaman Suomitytön kanssa käymään drinkeillä ja kotiin palattiin snäkärin kautta.


Sunnuntaina käytiin kävelyllä rannalla ja nautittiin 17°C asteen lämmöstä sekä auringonpaisteesta - Välillä Skotlanti näyttää parhaat puolensa.

Viikko 5


Maanantain sää olikin sitten sunnuntain vastakohta.. Kävelin yliopistolta kotiin vesisateessa ilman sateenvarjoa. Fun times. Not. Loppupäivän palelin mun huoneessa yrittäen opiskella sekä katsellen Netflixiä. 

Keskiviikkona koitti vihdoinkin One Directionin konserttipäivä! Matkustettiin Ashan kanssa junalla Glasgowhun (joka oli btw myöhässä, koska joku oli varastanut jotain sähkökaapeleita) ja tavattiin siellä kolme Ashan kaveria joiden kanssa mentiin lounaalle T.G.I Fridaysiin. Meidän tarjoilija oli erittäin kateellinen, että oltiin menossa sinne konserttiin ja se kirjoitti meidän kuittiin viestin, että voidaanko pliis hankkia Niallin numero sille. Lounaan jälkeen matkustettiin junalla (tai ehkä se oli metro) Hydro-areenalle ja chillailtiin siellä parisen tuntia ennen konsertin alkua.


Täytyy kyllä sanoa, että tuolla oli hoidettu tuo konsertinjärjestys paljon paremmin kuin Helsingissä.. Käveltiin suoraan ovesta sisään eikä jouduttu jonottamaan laisinkaan, kun taas Helsingissä jonotettiin yli tunti ennen kuin edes päästiin porteista sisään. Päästiin myös ostamaan kiertuepaidat sekä rannekkeet ilman järkyttävää jonotusta. 

Mun istumapaikka oli täysin eripuolilla tuota areenaa kuin mun seuralaisten, mutta viihdyin tosi hyvin 'yksin'. Konsertti itsessään oli mahtava kokemus ja oli hienoa kuulla kaikki uudet biisit livenä mitä pojat eivät vielä Helsingissä esittäneet. Tosin nyt oon katkera, että en ehtinyt kuulla Perfectiä livenä.. Miksei ne voineet julkaista tuota uutta singleä pari viikkoa aikaisemmin?


One Direction ei oo varmaan koskaan aloittanut yhtäkään konserttia ajallaan, joten en ollut hirveän yllättynyt kun missattiin illan viimeinen juna Dundeehin.. Pohdittiin aikamme, että pystytäänkö odottamaan aamu kuuteen asti seuraavaa junaa vai pyydetäänkö kotona ollutta Leonieta ajamaan 1.5h edestakaisin noutamaan meitä. Lopulta Leonie tarjoutui itse hakemaan meidät kotiin ja siinä kyytiä odotellessamme käytiin kiertelemässä keskustassa. Pakko mennä jossakin vaiheessa kunnon visiitille Glasgowhun. Tosi kiva hiukan Helsinkiä muistuttava kaupunki, jossa on mahtavat ruokailu- ja shoppailumahdollisuudet.


Torstaina en jaksanut nousta kouluun ja perjantaina mulla oli vain yksi tunnin luento.. Sitten koittikin onneksi viikonloppu. Lauantaina oli Leonien kaverin Jamesin synttärit, joten mentiin lounaalle yhteen kivaan pubiin ja illalla mentiin drinkeille yhteen toiseen pubiin. Olin taas kerran aikonut sivistyneesti käydä vain parilla, mutta jotenkin kummasti päädyttiin sieltä mun mantsakavereiden luo etkoille (meidän tapauksessa pubin jatkoille) ja sieltä vielä Unioniin tanssimaan.


Seuraavana aamuna heräsin en-niin-virkeänä neljän tunnin yöunien jälkeen ja valmistauduin lähtemään Ikeaan. Tämä oli siis se Nordic societyn reissu ja olin tosi virkeää matkaseuraa pienoisessa krapulassani. Voin kertoa, että yli tunnin bussimatka Edinburghiin oli tuskaa ja pidin lähes koko matkan silmiäni kiinni, koska muuten olisin varmasti oksentanut. Jeeeeee. 


Illalla skypettelin Jennin kanssa () ja tilasin Emilian kanssa pitsaa Dominokselta iltapalaksi. 

Viikko 6


Viime viikko! Mitäs silloin tapahtui.. Kävin luennoilla ahkerasti ja yritin tehdä palautettavia tehtäviä. Mulla oli kaksi viikkoa aikaa tehdä yksi tehtävä, mutta lopulta onnistuin välttelemään sen tekemistä niin taitavasti, että kirjoitin sitä lopulta paniikissa 6h putkeen perjantaina ja missasin sen takia illan bileet. It sucks when uni disturbs your partying. Boohoo. No ei oikeasti olin aika onnellinen, että sain nukkua kunnon yöunet, koska torstain dinnerin yhteydessä nautittu punaviini teki mun torstain ja perjantain välisen yön unesta tosi heikkolaatuisen ja kävin suunnilleen tunnin välein hereillä.


Viikonloppu oli ultra rentouttava. Lauantaina chillailtiin Ashan kanssa olkkarissa yöpuvuissa koko päivä ja lopulta pukeuduin vain sen takia, että menin Emilian kanssa lähikauppaan ostamaan fajita-tarvikkeita. Tehtiin fajitaksia dinneriksi ja sen jälkeen katseltiin stand up-komiikkaa netistä ja tilailtiin Halloween-asut sekä katsottiin jakso Scream Queen-sarjasta. Harvinaisen omituinen tv-sarja. 


Sunnuntai kului hyvin pitkälti samalla kaavalla ja mun päivän kohokohta oli varmaan se, kun postimies toi ilta yhdeksän aikaan nuo edellisenä iltana tilaamamme Halloween-asut. Yksi parhaista asioista tässä maassa on se, että paketit tuodaan aina kotiinkuljetuksena ja ne saa melkein aina jo seuraavalle päivälle.


Nyt lopetan tämän kilometrin pituisen postauksen.. Onnittelut jos jaksoit lukea tänne asti. Luultavasti tulen seuraavan kerran kertomaan kuulumisia taas kuukauden päästä.. Adios.

No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3