Monday, October 20, 2014

Weekend break in Aberdeen!


Hello, juon täällä kahvia ja yritän lukea torstaina olevaan kokeeseen.. Toistaiseksi en oo vielä avannutkaan luentomateriaaleja. Oh damn. Lukemisen sijaan ajattelin tulla jakamaan muutaman kuvan viime viikonlopulta. Suuntasin siis perjantaina Aberdeenin Heidiä ilahduttamaan! Täytyy kyllä sanoa, että kerrankin sääjumala oli mun puolella nimittäin saatiin nauttia auringosta melkein koko viikonloppu (ainoastaan illalla satoi vettä).

Mulla loppui perjantaina koulu jo kahden aikoihin suoritettuani ensin lukukauden ensimmäisen kokeen (hahaha, meni tosi "hyvin") ja kokeen jälkeen kiiruhdin tuli hännän alla bussiasemalle. Lopulta olin kiiruhtanut täysin turhaan, koska meidän bussi ja kaikki muutkin bussit oli myöhässä. Joku kysyi siltä bussityöntekijältä (se vissiin vastaanotti niitä busseja ja neuvoi ihmisiä) syytä ja se tyyppi vaan totesi, että ne oli kaikki joko hajonneet matkalle tai sitten joku oli kolaroinut jossakin. Tässä vaiheessa olin tosi luottavaisesti lähdössä reissuun. Haha.


Lopulta meikäläisen bussi suvaitsi saapua paikalle ja päästiin matkaan. Matkalla sain ihanan muistutuksen Skotlannin arvaamattomasta säästä: Lähtiessä paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta ja puolessa välissä matkaa satoi vettä ja loppumatkasta sumu oli niin tiheää, ettei siinä nähnyt metriä kauemmas.

Selvisin kuitenkin perille ja suuntasin Starbucksiin odottelemaan Heidiä. Tunsin oloni todella päteväksi, kun hörpin siinä pumpkin spice latteani lukien samalla mantsan coffee trade & fair trade esseemateriaaleja. Mun vieressä istui joku pariskunta ja ne aina välillä tuijotti mua kummastuneena, kun alleeviivailin artikkelista tärkeitä kohtia ja puhisin itsekseni.

Heidin saavuttua suunnattiin syömään Handmade Burger Companyyn hamppareita. Ruokailun jälkeen suunnattiin täysien vatsojemme kanssa Heidin luokse. Ilta kuluikin sitten rentouttavasti juoruilun ja leffan parissa.


Seuraavana päivänä suunnattiin kaupungille shoppailemaan. Matkalla Heidi käytti mut kiertoajelulla yliopiston kampuksella. Hiukan erilainen kampus verrattuna meidän kampukseen. Nuo vanhat rakennukset on kyllä nättejä! Lisäksi siellä kampuksella olevassa kirkossa oli juuri häät alkamassa, joten saatiin ihastella säkkipillin soittoa ja nähdä jonkun miehen juoksevan kiltti päällään.

Kaupungilla onnistuin hyvin tuhlaamaan rahani ja ajattelin ensi viikolla kuvata ostosvideon tähän mennessä täältä ostamistani vaatteista/asusteista. Ostosmahdollisuudet Aberdeenissa oli hiukan paremmat kuin täällä Dundeessa (onhan se hiukan isompi city).. Voin siis alkaa tekemään säännöllisesti ostosreissuja Aberdeeniin! Jeejee.

Treffattiin kaupungilla paria Heidin suomalaista kaveria. Käytiin syömässä Chiquito-nimisessä meksikolaisessa ravintolassa, jossa meitä palveli super söötti tarjoilija (se hymyili tosi kauniisti, kun annoin sille hiukan tippiä "for being so handsome."). Tilasin halloumiburgerin (siinä ei ollut lihaa ollenkaan), mikä oli kyllä tosi hyvää! Ensimmäinen kerta kun söin halloumia ja nyt himoitsen lisää!


Illalla käytiin ostamassa Heidin asuntolan viereisestä kaupasta viinipullo ja se kassapoju katsoi mua hiukan ihmeissään, kun tämän pyytäessä henkkareita annoin sille mun opiskelijakortin (täällä Dundeessa se käy oikein hyvin henkkarista ja ilman sitä en edes pääsisi Unioniin), koska Aberdeenin opiskelijakortissa ei edes ole syntymäaikaa. Viinipullo lähti kuitenkin mukaan ja juotiin lopulta sitä viiniä tosi fiinisti tavallisista laseista kuunnellen samalla One Directionia Heidin huoneessa. Myöhemmin illasta siirryttiin keittiöön syömään jäätelöä missä sitten hengailtiinkin Heidin kämppisten ja muutaman muun heebon kanssa niin pitkään, kun silmät pysyivät auki.

Seuraavana päivänä mun pitikin jo aamupäivästä lähteä takaisin kotiin. Tälläkin kertaa bussimatkalla koettiin kunnon sään muutos aurinkoisesta sateeseen ja takaisin aurinkoiseen säähän. Nyt ei kuitenkaan ollut sumua, joten sain ihastella rantakallioita ja auringossa kimaltelevaa merta. Skotlanti on kyllä kaunis maa.

Nyt suuntaan tekemään itselleni iltapalaa ja yritän avata ne luentomateriaalit. Wish me luck!

No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3