Wednesday, November 02, 2011

Helsinki part. 3

Lupaan, että näitä tulee enää korkeintaan yksi !

Kolmas päivä Helsingissä alkoi myös hyvin aikaisin. Serkullani oli vielä pari taidenäyttelyssä käyntiä jäljellä, joten lähdimme yhtä matkaa kulkemaan. Minä päätin käydä leikkimissä kunnon turistia ja lähdin kameran kanssa kiertelemään paikkoja. (pyh, siis minähän olin turisti enkä mitään edes leikkinyt.)


Ensimmäisenä suuntasin huonon suunnistusvaistoni avulla Tuomiokirkolle, mikä oikein vilisi turisteja. Mä oon aina tykännyt paljon Tuomiokirkosta ja sellaisessa kirkossa voisin jopa kuvitella naimisiin meneväni. Tästä asiasta puheen ollen mulla on sellainen periaate, että jos menen naimisiin ja teen sen vielä kirkossa ei kirkko saa olla puinen. :D Kotipaikkakuntani kirkko ei siis kävisi kysymykseenkään. Kiviset kirkot on vaan sata kertaa hienompia.

Palataanpas nyt kuitenkin aiheeseen. Tuomiokirkolta suuntasin kohti rantaa ohittaen muun muassa Suomen pankin, jonkun maan konsulaatin ja sitten sen hienon rakennuksen joka sijaitsee Suomen pankkia vastapäätä, mutta minkä nimeä en ikinä muista.


Rakastan yli kaiken korinttilaisia pylväitä ja pylväitä muutenkin, joten yritin kuvailla niitä, mutta eihän kamerani putki ollut tarpeeksi pitkä, joten zoomi ei ihan riittänyt. Helsingissä rakastan muutenkin kaikista eniten juurikin näitä vanhoja rakennuksia ja niiden pieniä yksityiskohtia joita ei huomaa ennen kuin alkaa ihan kunnolla tarkastelemaan. Yksinkertaisesti kaunista.

Seuraavaksi kävelin rantaa pitkin Kauppatorille, jossa oli lisää turisteja ja herkullisen näköisiä kasviksia myynnissä. Tosin kasviksistahan en tykkää, joten tyydyin vain niitä katselemaan. Siellä oli myös eräs todella hieno laiva, joka oli ilmeisesti jonkinlainen kapakka. Oluestakaan en pidä joten sisään asti en kuitenkaan mennyt.


Torilta suuntasinkin sitten takaisin keskustaan ja kämpille loikoilemaan. En tiedä miksi, mutta olin tuolla koko ajan väsynyt. Ehkä se johtui runsaasta kävelystä ja shoppailusta, kuka tietää.. Kovin pitkään en kuitenkaan ehtinyt laiskotella kun serkkuni jo soitti ja ilmoitti tulevansa kämpille.

Pitkään me ei siellä kuitenkaan viihdytty nimittäin serkkuni ei ollut vielä laisinkaan ehtinyt shoppailemaan, joten iltapäivä vietettiinkin sitten kaupoissa pyörien. Tässä kohtaa mun lompakko näytti jo kohtuu tyhjältä, mutta fiksuna tyttönä siirryin vinguttamaan visaa ihan olan takaa. Tuon jälkeen en ole tiliotetta paljon uskaltanut vilkuilla..

Siinä varmaankin tärkeimmät tapahtumat koko päivältä.. Todennäköisesti en edes muistanut mitään mikä olisi kuulostanut edes pikkuriikkisen mielenkiintoiselta, mutta eipä sitä ennenkään ole mitään erikoista tullut kirjoiteltua joten ei probleemaa.

No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3