Sunday, August 18, 2013

Dubai part. 2


Noniin, tässä tämä toinen osa. Vielä yksi osa jäljellä!

Puhutaan noissa videoissa tosi paljon eri ostoskeskuksista eli tässä nyt lista omasta mielestäni Dubain parhaista shoppailupaikoista:

1. Mall of the Emirates eli MOE = Mun lemppari ostoskeskus. Sieltä löytyy lähinnä länsimaisia ketjuliikkeitä: (Zara, H&M, Stradivarius etc.) sekä melkeinpä kaikki kalliimmat liikkeet (LV, Mulberry, Michael Kors, Versace, Chanel etc.). Ei tietenkään sovi unohtaa jättimäistä Victoria's Secretin liikettä! MOE on mun mielestä aika simppeli eli siellä ei eksy hirveän helposti. Myöskin sopivan kokoinen eli sen jaksaa jopa kiertää kokonaan. MOE:sta löytyy myös laskettelukeskus, elokuvateatteri, supermarketti sekä kaksi food courtia.

2. Dubai Mall = The biggest shopping mall in the world. Järkyttävän kokoinen. Myös täältä löytyy ylläripylläri kaikki liikkeet maasta taivaaseen. Mun mielestä hiukan liian iso sekä sokkeloinen. Monesti pyörittiin ympyrää ja pohdittiin missä oikein ollaan. Erikoisuuksina jättiakvaario (ja jättikokoinen karkkikauppa sen vieressä), jääkaukalo, jossa pystyy luistelemaan kuka tahansa, tanssiva suihkulähde sisäpihalla sekä maailman korkein rakennus vieressä.

3. IBN Battuta Mall = Meidän lähin ostoskeskus (matkaa varmaan alle kilometri). Jaettu eri teemaisiin osioihin eri maiden mukaan. Myös täältä löytyy kaikki peruskaupat, mutta myös hiukan erikoisempia liikkeitä. Itse tykkäsin erityisesti kiinalaisesta krääsäkaupasta.

4. Marina Mall = Aika pieni ostoskeskus (eli ehkä Kampin kokoinen). Jos haluaa shoppailla rauhassa, niin tämä on paikka johon kannattaa suunnata. Liikkeitä kyllä on valitettavan vähän eli täällä ei saa kovin monta tuntia aikaa kulumaan.

5. Oasis Centre Mall = Hiukan huonommilla hoodeilla sijaitseva ostoskeskus, jonka kyllä huomaa sekä liikkeistä, että asiakaskunnasta. Täältä löytyy hiukan erikoisempia liikkeitä ja food courtilta löytyy ruotsalainen Max Burger! Jos haluat vältellä muita turisteja kannattaa suunnata tänne. Tuolta löytyy maailman paras jätskipaikka eli Marble Slab Creamery!

6. Outlet Mall = Keskellä aavikkoa sijaitseva ostoskeskus. Täällä voi tehdä löytöjä tai sitten ei. Aina hiukan tuurista kiinni.. Liikkeitä on mm. Nike, Adidas, Crocs, Mango, Liu Jo, DKNY ja Guess.

7. Dragon Mart = Lohikäärmeen muotoinen ostoskeskus Dubaista Hattaan/Omaniin päin. Täällä on siis oikeastaan vain kiinalaisia myyjiä myymässä kaikennäköistä aina kattolampuista koruhelmiin. Paikka jossa tinkiminen on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Todella iso ja sekalainen (kuulemma sitä vielä laajennetaan). Jos haluat ostaa oikeastaan mitä tahansa halpaa, niin suuntaa tänne. 

No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3