Tuesday, December 31, 2013

2013 pähkinän kuoressa!

Alan näköjään kierrättämään otsikkoja, nimittäin vuoden 2011 vuosikatsaukseni otsikko oli täsmälleen sama, tosin eri vuosiluvulla. Tässä siis kuitenkin jo perinteeksi muodostunut katsaus tähän vuoteen.

TAMMIKUU

 photo DSC_0547_zpse5e43413.jpg
 photo tammi_zpsa6a7faa0.png
 photo DSC_0574_zps65691733.jpg
 photo DSC_0596_zpsbb98665a.jpg

Tammikuu on valokuvien osalta hyvin surkea. Mitään erityisen jännää ei tainnut tapahtua eli vuoteni sai ei-niin-jännittävän alun. Suunnittelin kuitenkin kovasti tulevaa vuotta ja muun muassa matkasuunnitelmiani. Ahdistuin muun muassa siitä kuinka pääsykokeisiin lukeminen pitäisi aloittaa. Olin karkkilakossa! Puhuin paljon ruuasta ja shoppailin muun muassa Alepan remonttimyynneissä liiankin innoissani. Leivoin korvapuusteja ja yritin kuntoilla. Kävin Tallinnassa Jennin kanssa shoppailemassa Bershkassa sekä super-Alkossa.

HELMIKUU

 photo helmi_zps42ffcd75.jpg photo DSC_0629_zps48b9b8d5.jpg

Söin paljon. Heidi kävi kylässä luonani ja syötiin todella hyvin joka päivä. Nautin auringosta. Ystävänpäivänä en saanut treffikutsuja, mutta sen sijaan sain paketin äidiltäni. Awws. Eräs asiakkaani yritti parittaa minua poikansa kanssa. Työkaverini (ja samalla hyvä ystäväni) lähti Afrikkaan ja minä oli hiukan surullinen. Yritettiin Jennin kanssa olla villejä ja käydä baarissa.. Päädyttiin lopulta vain Huopalahden asemalle seuranamme muutama huumekuriiri (tai Jennin mukaan pari "somaliprinssiä"). Mulla oli ensimmäistä kertaa töissä harjoittelija ja se oli mukavaa vaihtelua arkeen. Tilailin paljon tavaraa Ebaysta. Innostuin kunnolla ekoilusta sekä luomuruuasta.

MAALISKUU

 photo DSC_0659_zpsa8f44dd6.jpg

 photo DSC_0038_zpse9e4b8e4.jpg photo DSC_0684_zpsa4d6339c.jpg photo DSC_0680_zpsf9e3b391.jpg

Yritin tosissani lukea pääsykokeisiin. Ostin jopa "Olipa kerran planeetta Maa" animaatiosarjan ja yritin sillä nostattaa lukemismotivaatiota. Kasvatin rairuohoa ja söin paljon suklaamunia. Sain ensimmäisen epätoivotun ihailijan. Tämä tyyppi toikin sitten hiukan myöhemmin mulle kukkia töihin ja piinasi mua "mikset oo soittanut"-kysymyksillä. Pikkuveljeni tuli kylään ja esittelin tälle Helsinkiä. Ostin über hienon arkeologiasetin Tigeristä ja toteutin hiukan lapsuuden unelma-ammattia. Olin iloinen kevään koittaessa ja mulla riitti paljon energiaa kaupungilla pyörimiseen ja asioiden hoitamiseen. 

HUHTIKUU

 photo DSC_0201_zpsa133b77b.jpg photo DSC_0081-1_zpse0ce3a44.jpg photo DSC_0152_zps88afe5c6.jpg photo DSC_0170_zpse4c8ce78.jpg

Huijasin teitä aprillipäivänä kertomalla lopettavani blogini. Lähdin käväisemään pitkästä aikaa kotona Lapissa. Nautin minilomastani täysin rinnoin. Luin edelleen niihin hemmetin pääsykokeisiin. Käytiin tyttöjen kanssa Jonne Aaronin keikalla. Kiertelin huonekalukaupoissa. Kävin Stockan hulluilla päivillä tuhlaamassa rahojani. Kävin treffeillä. Pariinkiin otteeseen. Tiputin tyynyni tuuletusparvekkeelta alas ja jouduin menemään Ikeaan ostamaan uuden. Juhlittiin vappua Ninan ja Jennin kanssa pyörien kaupungilla ja pelaten korttipelejä. Ostin lentoliput Dubaihin. Kevät tuli Helsinkiin. Kaikinpuolin mukava kuukausi.

TOUKOKUU

 photo DSC_0257_zps3f62ddb6.jpg photo DSC_0236_zps65e042fb.jpg photo DSC_0256_zps1a3b1692.jpg

MM-KISAT! Kuukausi kului tasapainottaessa ajan jääkiekon, pääsykokeiden sekä työn välille. Jatkoin deittailua, mutta jo loppukuukaudesta tiesin, että tämä ei ole mitä haluan. Kävin taas kokeilemassa onneani sekä mantsan, että geologian pääsykokeissa. Totesin jälleen kerran tason olevan liian kova. Pyörin Hartwall-areenalla sekä kävin Jennin kanssa katsomassa paikan päällä Venäjä-Itävalta pelin. Serkkuni sekä Elmo kävivät kylässä. Kuukauden viimeisenä päivänä matkustin junalla Ouluun.

KESÄKUU
 photo DSC_0659_zps2b910368.jpg photo DSC_0543_zpsad8b0497.jpg
 photo DSC_0635_zps95c28262.jpg photo DSC_0511_zps21b8e908.jpg photo DSC_0521_zpsa6b93db0.jpg

Juhlin Oulussa serkkuni yo-juhlia sekä myöhemmin illalla Ranualla Elmon yo-juhlia. Kokoonnuttiin pitkästä aikaa lukiokavereideni kanssa samaan paikkaan. Elina kävi pikavisiitillä Helsingissä ja käytiin syömässä Hard Rock Cafessa. Nautin Helsingin kesästä. Juhannusta juhlittiin melkein tyhjässä Helsingissä yhdessä Jennin yliopistokavereiden kanssa. Kävin piknikillä Suomenlinnassa Jennin kanssa ja sain lokit hyökkäämään kimppuumme ruokkimalla niitä vahingossa. Vietin oikein ihanan turistipäivän Ninan kanssa ja kierreltiin muun muassa ympäriämpäri Töölöä sekä Hietsua. Kävin Aviciin keikalla! Sain kuulla ettei koulupaikka tänäkään keväänä auennut. Olin pettynyt ehkä noin pari tuntia, mutta sen jälkeen ei ole juurikaan harmittanut. I'm still young. Intoilin pian koittavasta kesälomasta sekä Dubain reissusta. Kirjoitin viimeisetkin reilipostaukset! (Nyt mulla tuli tosi kova ikävä kesää.)

HEINÄKUU

 photo DSC_0740_zps1bcce8ab.jpg photo DSC_0752_zpsd25a2616.jpg photo DSC_1353_zps61beaf51.jpg

Nautin kesästä ja elämästä täysin rinnoin. Täydellinen kuukausi. Sain rakkaan työkaverini takaisin Afrikasta. Käytiin Jennin ja Ninan kanssa luovuttamassa verta! Tutustuttiin Jennin kanssa meidän hoodeilla sijaitsevaan kuuluisaan "kukkapuistoon" eli alppiruusupuistoon. Käytiin katsomassa tämän vuoden paras leffa: Itse ilkimys 2. En varmaan koskaan ole nauranut niin paljon yhden elokuvan aikana. Käytiin Ninan kanssa ensimmäistä kertaa Hietsussa ottamassa arskaa sekä vihdoinkin kastamassa talviturkit. Sain toisen epätoivotun ihailijan ja tämä tyyppi ei tuonut mulle kukkia, mutta "rakkauskirjeen" sen sijaan sain. Kesälomani koitti vihdoinkin! Lähdin Dubaihin Heidin kanssa. Vietettiin paras loma ikinä ottaen arskaa altaalla ja shoppaillen jättikokoisissa ostoskeskuksissa. Koettiin myös samalla Ramadan muslimimaassa, mikä oli hyvin mielenkiintoista. Dubain jälkeen matkustin Lappiin viettämään aikaa perheeni kanssa sekä treffasin Anskua ja Elmoa. Kesälomani viimeiset päivät vietin Helsingissä yhdessä Jennin sekä Irlannista Suomeen palanneen Elinan kanssa. Käytiin jopa baarissa, hooray.

ELOKUU

 photo DSC_0059_zps7a5780f5.jpg
 photo DSC_0088_zpsf14afc19.jpg
 photo DSC_0294_zpsc629a5c9.jpg photo DSC_0124_zps7467c47b.jpg photo DSC_0216_zpsc52f08f7.jpg photo DSC_0299_zps03e3ce21.jpg photo DSC_0211_zps66bf3abb.jpg photo DSC_0122_zps8e051b81.jpg photo DSC_0271_zps98765cbe.jpg

Lähdettiin käymään Ninan ja Jennin kanssa ulkomailla.. Tosin tällä kertaa ihan vain Tallinnassa. Nautin kesän viimeisistä päivistä hengailemalla mahdollisimman paljon ulkona. Ostin itselleni etukäteissynttärilahjaksi Jeffrey Campbellin Litat. Ilmoittauduin avoimeen yliopistoon maantieteen perusopintoihin. Pikkuveljeni saapui Helsinkiin lomalle. Noiden muutaman päivän aikana leikittiin turisteja oikein kunnolla: käytiin Korkeasaaressa, Heurekassa katsomassa huikea Body Worlds näyttely, Lintsillä Ärrän järjestämässä huvittelupäivässä, elokuvissa sekä Kansallismuseossa. Kansallismuseosta bongattiin meidän isoisoisän löytämät sukset vuodelta erkki ja nakki, mikä oli aika huikeaa. Sain kuulla, että tuttavani olivat luulleet pikkuveljeäni poikaystäväkseni.. Moro.

SYYSKUU

 photo DSC_0361_zpsfd81033d.jpg

Rakas ystäväni vuosien takaa eli Elmo muutti Kauniaisiin, vaikka ei sitä kyllä oikeastaan huomaa eroa asuuko se muutaman kymmenen kilometrin päässä vai muutaman sadan kilometrin päässä: Nähdään lähes yhtä harvoin. Syyskuussa kuitenkin treffattiin muutamaan otteeseen. Käytiin Elmon kanssa Darinin keikalla, mikä on yksi mun tämän vuoden kohokohdista! Oli mahtavaa päästä näkemään yksi omista lemppari artisteista livenä ja vieläpä eturivistä. Syyskuussa täytin 20 vuotta ja syntymäpäivänäni mulla oli töissä harjoittelija sekä aloitin opintoni avoimessa yliopistossa. Käytiin myös kakkukahveilla kavereiden kanssa. Sain meidän ihanilta asiakkailta sekä mun työkavereilta synttärilahjaksi viiniä. Juhlittiin tyttöjen kanssa mun synttäreitä seuraavana viikonloppuna juoden mustikkashotteja ja katsellen suosittuja vlogaajia youtubesta. Käytiin myöskin baarissa pyörähtämässä. Käytiin Jennin kanssa Imperial tobaccon koulutustilaisuudessa maalaamassa kameleita. Kävin ahkerasti luennoilla kaksi kertaa viikossa. Vietettiin työkavereiden kanssa todella mahtava bileilta. Aloitettiin Jennin ja Ninan kanssa terveellinen elämä ilman herkkuja. Eräänä tylsänä iltapäivän hetkenä, jonka vietin Jennin luona varattiin hetken mielijohteesta lentoliput marraskuun loppupuolelle Lontooseen.

LOKAKUU

 photo DSC_0401_zps9f772f9a.jpg

Terveellinen elämä loppui hyvin lyhyeen. Käytiin Jennin kanssa Seurasaaressa ulkoilemassa ja eksyttiin matkalla sinne. Kävin edelleen ahkerasti luennoilla sekä kävin suorittamassa ensimmäisen tenttini. Feilasin kyseisen tentin täysin, mutta siltikin kuin ihmeen kaupalla pääsin siitä läpi ja vieläpä ihan hyvällä arvosanalla. Ihastuin komeaan raksamieheen. Unohdin ihastukseni muutamassa viikossa. Hengasin jopa vapaa-ajallani työpaikallani, koska mun työkaveri oli taas karkaamassa maailmalle. Käytiin Lintsin valokarnevaaleilla ihastelemassa valoja ja syömässä metrilakua. Ihastelin kaunista syksyistä Helsinkiä ja tajusin olevani onnekas kun saan asua näin mahtavassa kaupungissa. Kävin juhlimassa porukassa, josta tunsin yhden henkilön ja siltikin mulla oli todella hauskaa. Mun viisaudenhammas alkoi vihoitella ja kävin poistattamassa sen. Jouduin jäätelökuurille. Innostuin Kaaren avajaisista ja laiskistuin entisestään, kun suurin osa kaupoista löytyi nyt ihan vierestä ja lopetin lähes kokonaan keskustassa vierailun. Käytiin Elmon koululla talentti-illassa.

MARRASKUU

 photo DSC_0451_zpscbbd30f4.jpg photo DSC_0401_zpsfc898a4e.jpg
 photo DSC_0607_zps5a5cd885.jpg

Ostin joulukalenterin ja aloin hiljalleen innostua lähestyvästä joulusta. Tyttöjä pohjoisesta kävi täällä lomalla ja vietettiin aikaa yhdessä. Oli taas mukavaa vaihtelua arkeen. Kävin katsomassa Leijonasydämen yhdessä Ninan ja Jennin kanssa. Suunniteltiin meidän Lontoon reissua Jennin kanssa. Sain uuden työkaverin. Leivottiin vuoden ensimmäiset joulutortut. Starbucks tuli Helsinkiin ja siitähän koko kaupunki sekosi. Itse olen käynyt siellä tasan kerran: Päivää ennen avajaisia nauttimassa ilmaisen Gingerbread latten. Käytiin jälleen kerran Ikeassa, varmaan tuhannen kerran tälle vuodelle. Laitoin joulukuusen paikoilleen tai siis Jenni laittoi sen. Lähdettiin Lontooseen.

JOULUKUU


 photo DSC_0463_zps83c47070.jpg
 photo 01_zps5da18466.jpg
 photo DSC_0448_zps70f75ed5.jpg
 photo joulu_zps5ebf47a5.png

Kuukauden kaksi ensimmäistä päivää vietettiin Lontoossa! Rakkauteni Lontoota kohtaan on vain kasvanut. Siinä kaupungissa on jotain maagista, joka saa mut haluamaan palata takaisin kerta toisensa jälkeen. Joulukuussa tein ahkerasti töitä ja pohdin mitä ostaisin läheisilleni joululahjoiksi. Pidettiin tyttöjen kanssa pikkujoulut kauniin lumisena iltapäivänä, seuraavana päivänä lumi oli poissa ja poissa se on tähän asti pysynytkin. Sain valmiiksi yhden kouluprojektin, jota olin tehnyt monta kuukautta. Karkasin harmaata joulua pakoon Helsingistä ja matkustin Lappiin viettämään perinteistä perhejoulua. Vietin ihanan joulun.

Tänään on sitten tämän vuoden viimeinen päivä ja aion lähteä heti tämän postauksen valmiiksi saatuani viettämään Uutta vuotta yhdessä ystävieni kanssa. Tarkoituksena on syödä hyvin, mennä Senaatintorille katsomaan ilotulitusta ja pitää hauskaa. Olen jotenkin kummasti koko ajan ajatellut, että tämä vuosi on ollut hyvin tylsä, mutta nyt kun kirjoitin tämän postauksen ymmärsin, että vaikka mun elämässä ei tänä vuonna tapahtunut yhtä mullistavia juttuja kuin esimerkiksi viime vuonna oli tämä siltikin aivan mahtava ja tapahtumarikas vuosi, enkä oikeastaan hetkeäkään vaihtaisi. Haluan siis toivottaa..

Oikein Ihanaa Uutta Vuotta Kaikille! 

No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3