Thursday, July 05, 2012

InterRail - Ostokset.

Aloitan tämän reilin purkamisen helpoimmasta asiasta eli ostoksista.

Luulisi, että jo lähtiessä täpötäydellä rinkalla ja 60€ päiväbudjetilla ei paljon shoppailtaisi, mutta niin vain kummasti sitä tavaraa tuli ostettua hurjan paljon.

Rinkka muuten ilmestyi meidän kotiovelle maanantaina. (tosin se oli Ellun rinkka, mutta helposti me naapurit ne vaihdettiin omiimme)

Tosiaan mun rinkka painoi lähtiessä muistaakseni noin 16kg ja takaisin tullessa enää 14kg. Sieltä lähti pois muun muassa suuri läjä suomalaisia karkkeja ja kahdet kengät heitin roskakoriin. Tilalle sitten ostinkin ihan sopivasti tavaraa..

Todellisuudessa ostin itselleni Pompeista ison kassin käsimatkatavaroihin, johon pakkasin suurimman osan tuliaisista ja käyttämättömät uudet vaatteeni. Niin ja raahasinhan minä Madridista asti kenkälaatikon Suomeen...  (oikeasti se osoittautui hyödylliseksi pikkutavaroiden kuljetuksen kannalta.)

Älkää järkyttykö tästä ostosmäärästä. Kuukausi on pitkä aika shoppailla. 

DSC_0792_3362.jpg

Aloitetaan kengistä. Kahdet balleriinat ostin, koska edelliset kirjaimellisesti hajosi jalkoihini. Ihan hävetti mennä niillä kenkäkauppaan ja kovasti kaikki myyjät hymyili minulle poistuessani. Kävelinkin sieltä suoraan ensimmäiselle roskakorille ja nakkasin vanhat menemään ja uudet jalkaan. Nuo harmaat ostin, koska ne oli söpöt ja halvat. Tosin pilasin niiden kärjet jo Pariisissa. Converset oli täysin hullu päähänpisto nähdessämme niiden hintalapun alennuksen jälkeen. Sieltä liikkeestä lähtikin kolme onnellista reilaajaa conssit pussissa ja 2/3 päiväbudjetista kulutettuna. 

DSC_0791_3361.jpg
Malien (Rome),  Malien (Rome), Deichmann (Germany), Converse (Madrid)

Takit. Milanossa viimeisenä päivänä hiukan hullaannuin.. Takkia ei ollut tarvinnut käyttää sitten Krakovan jälkeen, mutta kaikkien facebook-kirjoittelut siitä, kuinka kylmä Suomessa on sai mut vakuuttuneeksi siitä, että tarvitsen uuden takin. Ensin kohtasin Bershkassa (joka on mun uusi lempikauppa, btw.) tuon oranssin pikkutakin johon hullaannuin. Sen jälkeen päädyttiin Terra Novan alepuolelle, josta poimin matkaani tuulitakin sekä ruskean nahkatakin. Enkä ollut ainoa! Nimittäin Elinan mukaan lähti musta nahkatakki ja Ellun mukaan sininen nahkatakki itselleen sekä kermanvärinen tuliainen Jennille. 

DSC_0793_3363.jpg
Terra Nova (Milan), Bershka (Milan), Terra Nova (Milan)

Mekot. Näitä nyt ei mitenkään tarvitse edes selitellä.. Mekot on kivoja. Tuo ihme tahra tuossa sinisessä on sitten pikkusiskoni märkä kädenjälki... Jee.

DSC_0794_3364.jpg
Pull & Bear (Madrid),  No idea (Madrid)

Housut. Nuo kukkapöksyt ovat olleet todella kovassa käytössä täällä kotona. Käytännössä en ole muita housuja käyttänytkään. Rakastan! Mustat shortsit ehdin melkein puhki kuluttaa jo reilin aikana ja ne on kyllä lyhyydestään huolimatta parhaat shortsit pitkään aikaan. Valkoiset pitsishortsit olen halunnut jo pitkään ja lopulta Cavasta löysin paikallisesta pikkuliikkeestä kivan malliset ja hintaiset. Sinisiä housuja kokeilin ihan niiden hinnan vuoksi ja lopulta ostin ne vain, koska ne oli kivat. 

DSC_0795_3365.jpg
No idea (Rome), Stradivarius (Madrid),  Cellophane (Cava de' Tirreni), Bershka (Milan)

Hameet. Nämä kaksi hametta on mun ultimate lemppariostokseni koko reissulta. Milanossa näin yhdellä tytöllä hiukan samanlaisen hameen tuon raidallisen kanssa ja rakastuin siihen totaalisesta ja tuosta pakkomielteestä en enää eroon päässyt. Onneksi rakas Bershka pelasti tilanteen tällä 7€ ihmeellä. <3 

H&M:mää me välteltiin joka paikassa, mutta Madridissa eksyttiin sinne, koska mun piti päästä ostamaan uudet korvakorut kadonneen parin tilalle. Bongasin tuon edestä lyhyen ja takaa pitkän hameen yksinään XL-kokoisen hameen kanssa ja päätin ihan hupimielessä kokeilla sitä.. Noh, olin taas rakastunut. Madridin yöelämässä sekä miehet, että naiset siitä näyttivät myös tykkäävän. Elina nimesikin sen osuvasti superwoman-hameeksi.

DSC_0800_3367.jpg
Bershka (Milan), H&M (Madrid)

Pitkähihaiset paidat. Kierrettiin miljoona ja sata "pupukauppaa", mutta mistään en löytänyt oman tyylisiä vaatteita, vaan lähinnä mauttomia rättejä. Lopulta viimeisestä bongasin tavallisen, kivan, rennon bleiserin. Zaran neuletakki taas tuli ostettua siinä vaiheessa, kun totesin etten ollut pakannut mukaani yhtään kunnon neuletta. Vaikka aluksi 30€ hinta neuletakista hirvittikin, niin on tälle kertynyt käyttökertoja jo niin paljon, että enää se ei haittaa yhtään. Luultavasti rakkain ja tulevaisuudessakin käytetyin neule on löydetty. Ruutupaidan taas ostin Suomen kylmiä säitä ajatellen. 

DSC_0798_3366.jpg
Tally Weijl (Milan), Zara (Germany), Pimkie (Milan) 

T-paidat & topit. Näiden ostamista perustelen sillä, että jos jatkuvasti on yli 30 astetta lämmintä, eikä pyykinpesumahdollisuudet ole mitenkään mahtavat, on puhtaita paitoja ostettava lisää. 

Tuo Lefties, josta ensimmäinen paita on ostettu, on mun mielestä vähän Ginan tapainen, mutta vieläkin halvempi kauppa. Nalle Puh-paidan ostin herkässä mielentilassa, miehet mielessä, vaikka vihaan itseasiassa sekä Nasua, että Puhia. Tuo ryppyinen paita taas on luultavasti koko reilin käytetyin paitani. 

DSC_0802_3368.jpg
Lefties (Madrid), Pull & Bear (Milan), Bershka (Krakow)
Valkoinen Promodin t-paita oli hintava, mutta sen arvoinen. Vaikkakin Jenni luuli sitä erääksi aiemmin keväällä ostamakseni paidaksi.. Nyyhky. Tuubitopin taas ostin superwoman-hameeni pariksi. 

DSC_0811_3374.jpg
Promod (Milan), H&M (Madrid)
Reilin alussa olin jenkkilipusta tosi innoissani ja päädyin ostamaan tämän topin jo heti Krakovasta. Tykkään kyllä siitä vieläkin ja käyttökertoja tälle topille on kertynyt jo ainakin puolen kymmentä. Reilin lopussa taas innostuin pääkalloista ja päädyinkin ostamaan topin, jossa on tuollaisia minipääkalloja. (jotka kuvassa eivät edes näy kunnolla..) Ostin Roomasta myös pääkallohuivin, mutta unohdin valokuvata sen. Valkoista pitsitoppia sovittelin odotellessani tyttöjä Bershkassa, ja kävelinkin sovituskopista melkoisen nopeasti kohti kassoja, jotta kumpikaan tytöistä ei vaan tätä söpöläistä ehtisi ostaa ennen minua. Kukka/pitsitoppi Pimkiestä oli vain yksinkertaisesti kuin minulle tehty: pitsiä ja kukkia = love it. <3
DSC_0803_3369.jpg
New Yorker (Krakow), Cellophane (Cava de' Tirreni), Bershka (Madrid), Pimkie (Milan)

Korut. Sulkakorvikset on tämän kesän juttu. Nuo ensimmäiset ostin jo Helsingistä keväällä, mutta Poznaniin  mennessämme hukkasin toisen ja lopulta toisen onnistuin rikkomaan, joten päädyin ostamaan Madridista uudet. Mustat sulkakorvikset taas näyttivät kivoilta ja nuo hopeiset päädyin ostamaan, koska Claire'silla oli osta 3 maksa 2 diili ja kaikki me tytöt päätettiin ostaa jotkin korvikset. Käsikorujen ostamistakaan tuskin tarvitsee mitenkään selitellä.. Paitsi, että tuossa valkoisessa roikkui sellainen Pompei-laatta, mutta onnistuin kadottamaan sen jo johonkin. 

DSC_0818_3379.jpg
H&M (Madrid), Lefties (Madrid), Claire's (Krakow)
DSC_0821_3380.jpg
I <3 Roma (Rome),  Bershka (Krakow), the white one (Pompei)

Muut ostokset. Turistikrääsää Pariisista. Puolalaista vodkaa Milanosta. Lehtiä Milanosta ja Oulusta. Tylsien junamatkojen varalle kirja Bordeaux'sta ja kolme muuta Milanosta hintaan 3,50€/kpl.

DSC_0824_3381.jpg  
DSC_0814_3376.jpg
DSC_0745_3316.jpg
DSC_0743_3314.jpg
DSC_0744_3315.jpg

Siinäpä ne nyt suurin piirtein tärkeimmät ostokset oli. Ei ihan perinteisen reilaajan ostoksia luultavasti, mutta me tykätään tyttöjen kanssa hiukan muutenkin horjuttaa perinteisiä mielikuvia reilaajista.. Niistä kuulette myöhemmin lisää.

Adios. 

2 comments:

  1. Luulin ettei tämä postaus ikinä lopu (ehti tulla nälkä tätä lukiessa) enkä kyllä enää yhtään ihmettele miksi tilisi saldosta oli reilin jälkeen lähtenyt yksi nolla pois perästä :O Only Krista can buy everything.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mutta ei näihin ostoksiin loppujen lopuksi mennyt niin paljon rahaa... Tai siis yöpymisiin ja ruokaan meni varmasti tuplasti enemmän. :>

      Sitä paitsi, aluksi minä olin shoppaillut kaikista vähiten, mutta lopussa iski paineet ja täytyihän ne jotenkin täyttää. :> Lisäksi se fakta ettei Suomesta löydy mitään kivoja vaatekauppoja (paitsi H&M) sai mut surullisena shoppailemaan Bershkassa. Suunnittelen jo täällä vaate-/viina-ostos reissua Tallinnaan. :>

      Delete

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3