Monday, December 17, 2012

Helsinki, winter wonderland.

Photobucket

Nyt alkoi sitten viimeinen työrutistus ennen viikon pituista joululomaa! Mulla kävi kyllä hyvä tuuri, että onnistuin saamaan työajanlyhennyspäivät juuri tähän joulun aikaan. Muutenhan olisin töissä aattona ja joulupäivänä.

Töistä puheen ollen... Mun työpaikalla oli perjantai iltana käynyt joku hullu puukon kanssa riehumassa yrittäen ryöstää sen. Mun esimies oli ollut töissä (itse olin aamussa) ja hän oli hoitanut tilanteen sen verran mallikkaasti ettei ryöstäjä saanut mitään mukaansa. Kun mun pomo eilen illalla soitti ja kertoi mulle tästä otin uutisen aika rennosti. Olin vaan helpottunut ettei kellekään ollut käynyt mitään.

Photobucket

Kuitenkin illalla kun menin nukkumaan päätin aloittaa panikoinnin tajutessani, että minä teen iltavuoroa koko loppuviikon. Olinkin aamulla töihin mennessäni ihan vainoharhainen. Huomenna nähdään säikähdänkö jokaista asiakasta iltatuimaan. Mun pitää selkeästi kutsua komea vartija suojelemaan mua

Mutta nyt asiaan!

Photobucket

Tänään mun mieliala on heitellyt nollasta sataan. Ensin masennuin totaalisesti tutkiessani uutta palkkalaskelmaa ja tajutessani, että mun palkasta lähti erilaisia vähennyksiä yli 800e. Ärsyttää niin hemmetisti raataa niska limassa ja sitten niistä vähäisistäkin tuloista viedään melkein kaikki. Tammikuu menee siis puurolinjalla, koska mulla ei vuokranmaksun ja muiden ärsyttävien pakollisten maksujen jälkeen jää rahaa oikeasti mihinkään ylimääräiseen.

Photobucket

Olin niin tyhmä etten osannut ennakoida tätä ollenkaan, vaan luulin saavani normipalkan, joten säästääkään en ole tajunnut. Tosin nyt on ollut niin paljon pakollisia (ja joo niitä ei pakollisia myös) ostoksia, että tuskin sitä säästöön olisi hirveästi jäänytkään. Mulle on parempi läjähtää ensi joulukuussa parin tonnin veronpalautukset tai muuten kiroan Suomen verotuksen esterin perseeseen.

No joo. Sen jälkeen kun olin toipunut kylppärin lattialla vetämistäni itkupotkuraivareista suuntasin postiin noutamaan uutta mokkulaani. Voitteko uskoa, että tein 24kk nettisopimuksen. Hullua, kahden vuoden! En mä tiedä missä mä oon kahden vuoden päästä. No anyway. Postissa oli tottakai ihan hervottomat jonot. Kun saavuin paikalle oli menossa vuoronumero 106 ja oma numeroni oli iloisesti 158.

PhotobucketPhotobucket

Olin jo lähdössä pois ajatellen palaavani asiaan uudelleen aamulla, mutta lopulta tajusin, että eipä mulla mihinkään ole kiire, joten kiltisti istuuduin postin pimeimpään nurkkaan odottamaan vuoroani. Kateellisena siinä sitten tuijottelin kun eräs mies odotti pakettejaan. Ensin sille tuotiin yksi, sitten toinen, sitten kolmas ja neljäs paketti. Kaikki oli jotakin isoja elektroniikkapaketteja, joita se sitten lastasi ostoskärryynsä. Loppuhuipennuksena postimies raahasi niska hiessä yhden kotiteatteripaketin sille miekkoselle. Well, money can buy happiness. Ainakin jouluna.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Sain lopulta oman pikkuruisen pakettini, jonka jälkeen suuntasinkin sitten kohti kaupunkia. Halusin nimittäin käydä fiilistelemässä jouluista keskustaa, kun en siellä pahemmin ole viime aikoina pyörinyt. Siellä oli joka paikassa sööttejä joulukojuja, mutta en uskaltanut mennä lähemmin tutkimaan. Hiukan hämärä kohtaaminen tapahtuikin sitten Aikatalon sisäpihalla (aivoni eivät toimi oikein, pitäisikö huolestua?) Kaivopihalla.. Mua vastaan käveli nimittäin ihka elävä Joulupukki! Kuvankin sain.

PhotobucketPhotobucket 
Aleksanterinkadun jouluvalot oli kivoja, vaikka olin minä ne jo aiemmin nähnyt. Senaatintorilla oli myös jotkut joulumarkkinat, mutta suurin osa kojuista oli jo sulkenut ovensa. Paikalla oli oikeastaan enää yksinäinen kuusimyyjä.

Mistä lähtien muuten Rautatientorilla on ollut luistelurata? Tai siis milloin se on tänä vuonna sinne ilmestynyt? Mulla on taas mennyt jotain pahasti ohi ja suorastaan järkytyin kun siellä musiikki pauhasi ja ihmiset luistelivat menemään. Minäkin haluan! Vaikka en edes tykkää luistelusta...

PhotobucketPhotobucket 
Loppukevennyksenä vielä joulun loistoa teille esittää Pohjois-Haagan "ostari"! Tuo kuusi on niin hauska! Siinä roikkui eräänä päivänä "Karjala"-koriste.

Photobucket 
Ciao!

//Edit: Ainiin, oli hassua kun bussissa ajeltiin vaan ympäri liikenneympyrää, koska kuski ilmeisesti unohti mitä linjaa olikaan ajamassa. Se oli jo menossa ihan väärään suuntaan kunnes joku karjaisi, että "EIKÖ TÄÄ OO 41??!!" :D

7 comments:

 1. Okei tulen nyt kysäisemään ohimennen. Jos joulupukista puhuessasi puhuit tuosta tekstissä olevasta kuvasta niin pakko kysyä, että kävelikö se perse edellä jos kerran tuli vastaan ja on kuvassa selin? :o Ja jos edelleen puhutaan tuosta kuvasta niin toihan on Kaivopiha.

  Ja sitten vielä se, että minähän sanoin sulle tuosta luistelupaikasta silloin kun mentiin Ikeaan ja ihmeteltiin sitä Hakaniemen lähellä olevaa jättimäistä luistelupaikkaa :< Kiitos kun kuuntelit, olen nyt surullinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PS. Kuulin ettet oo tulossa samaa matkaa takas Stadiin?

   Delete
  2. No en mä nyt kehdannut ottaa kuvaa silloin kun se näki.. Eli otin kuvan vasta ohi mentyäni. Tai voit vaihtoehtoisesti ajatella, että joo perse edellä se käveli menemään. :)

   Oho. Sori ajatusvirhe. Käyn nykyisin tosi hitaalla. Vaihdetaan paikan nimi äkkiä oikeaksi.

   En tajunnut, että se nyt kuitenkaan ihan tuossa on. Tai sitten en taaskaan oo kuunnellut kunnolla. Mutta kyllä mä silti muistan, että puhuttiin siitä. :D

   No en oo vielä varma. Monen juna se nyt olikaan? Yhyy, muy expensivo. Tuun porolla takaisin.

   Delete
  3. OMG. Harvoin kirjoitan noin pitkää vastausta kommenttiin!

   Delete
  4. Olenkin ihan häikäistynyt ja ajattelen nyt että tykkäät minusta edes vähän kun vastasit ihan oikean vastauksen ei älä ainakaan pilaa nyt tätä mieltä ylentävää mielikuvaa sanomalla mitään mikä ei tue käsitystäni!

   Se oli se joskus 10 aikoihin lähtevä. Jos et tuu sillon 28. päivä niin tuutko samaa matkaa Elinan kans?

   PS. Ehkä Helsingissä on koulutettu myös uusii bussikuskeja? Melkein kuolin nauruun kun luin Metron sivuilta et metrot ei ollu tänään oikein kulkeneet aikataulussa kun uudet kuljettajat ei uskaltanu ajaa tarpeeksi lujaa :D Tai sit se oli se sama onneton Kalasataman linjan kuski, joka paineli perjantaina tyytyväisenä Etelä-Haagaan.

   Delete
  5. Ai niin, äiti rupesi multa tänään kauheana tivaamaan, et "Mikä siinä Sami Lepistössä nyt on niin erikoista?!" ja kun käskin sen laittaa sen Googlen kuvahakuun niin se rupesi raivoamaan et "JA MÄHÄN EN KYLLÄ VARMASTI MITÄÄN SAMI LEPISTÖJÄ GOOGLETTELE!!" ja jatko sifonkipaitojen shoppailua hm.comista :<<

   Delete
  6. Hmm.. No mun täytyy pohtia sitä vielä.

   Joo, mäkin luin sen uutisen. :D Huvittavaa. Tuo kuski mokasi siinä liikenneympyrässä, jossa 40 ja 41 reitit eroaa toisistaan.

   Hmph. Leppä is God.

   Delete

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3