Monday, December 31, 2012

2012 (kookos)pähkinänkuoressa !

Huhuh. Takana on hyvin tapahtumarikas vuosi. Elämässäni tapahtui monia suuria muutoksia ja muutuin ihmisenä. Äiskän mielestä musta on tullut aikuinen.

Tämä vuosi on ollut ehdottomasti elämäni paras tähän mennessä ja toivon kovasti, että ensi vuodesta tulee vieläkin parempi!

Tammikuu


Vuosi 2012 tuli aloitettua hyvin kotoisasti kotona raketteja ampuen ja kavereiden luona hengaillen. Tammikuussa kävin vielä (ahkerasti) koulussa sekä töissä.  Bilettäminen tuli myös tutuksi Onnelan reissujen muodossa. Aloitettiin tyttöjen kanssa myös ihan tosissaan meidän reilisuunnitelmat: Varattiin muun muassa paluulennot Milanosta-Ouluun. Ostin myöskin rakkaan Tove-parkani ja rakastuin siihen syvästi kovilla pakkasilla. Tämä rakkaussuhde jatkuu yhä.

Helmikuu


Juhlittiin taas kerran Onnelassa. Järjesteltiin kovasti penkkareita ja odotettiin innolla lukulomalle jäämistä. Käytiin Anskun luona (ekaa kertaa) maalaamassa penkkarikoristeita. Lopulta kauan odotetut vankilateemaiset penkkarit koittivat. Jäädyttiin kuorma-auton lavalla ja minä sain kuumeen. Siltikin piti kuumeessakin lähteä Onnelaan jatkoille ja kotiin tultiin vasta aamulla koululaisten kanssa samalla bussilla. Reilisuunnitelmat eteni hitaasti, mutta varmasti.

MaaliskuuLukuloma ja lukeminen oli täydessä touhussa. Päivät meni päntätessä historiaa ja yhteiskuntaoppia. Käytiin Jennin kanssa lähes päivittäin koululla syömässä ja se olikin usein päivieni kohokohta. Yhtenä päivänä repäisin ja tuhlasin kokonaisen päivän Rovaniemellä shoppaillen ja elokuvissa käyden. Jenni värjäsi mun hiukset "houkuttelevan tumman vaalealla", lopputulos oli tummanruskeat hiukset. Kirjoitukset!

Huhtikuu


Lukio oli vihdoinkin ohi ja neljän kuukauden kesäloma alkoi. Kävin kuvien perusteella ilmeisesti Rovaniemellä ja nautin auringosta. Myytiin Jennin kanssa kirpparilla vanhaa roinaa pois. Kävin eläinpuistossa katsomassa jääkarhun pentua. Shoppailin paljon. Oikeasti.

Toukokuu


Kiireinen kuukausi. Reilisuunnitelmat loppusuoralla ja erinäisten juttujen hankkimista. Katsottiin lätkää! Kävin Helsingissä useaan otteeseen. Ensin katsomassa jääkiekon MM-kisoja Suomi-Kanada-ottelussa. Nautin sydämeni kyllyydestä. Juhlittiin Elmon 18-vee synttäreitä ja käytiin baarissa. Juhlittiin myös vappua erittäin railakkaasti pelaten juomapelejä ja hoilaten "otetaan ryyppy, huikka, juodaan kaljaa ja viinaa, eikä huolet ne piinaa". Saatiin kirjoitusten tulokset. Luin huonolla menestyksellä pääsykokeisiin ja lähdettiin Jennin kanssa pääsykoereissulle Helsinkiin. Tuo reissu sisälsi kyllä lähinnä kaikkea muuta kuin niitä pääsykokeita. Helsingissä oli kesä!

Kesäkuu

P1050464.jpg

Lakkiaiset! Sain valkolakin päähäni arvosanoilla: Maantiede E, Hissa E, Yhteiskuntaoppi M, Enkku E, Matikka B, Äikkä M. Juhlittiin lakkiaisia paikallisessa räkälässä ja seuraavana päivänä lähdettiin Elmon ja Elinan kanssa reilaamaan. Reilattiin ympäri Eurooppaa. Rakastuin Puolaan ja Espanjaan. Ahmittiin sekä nähtävyyksiä, että pitsaa. Heräteltiin vanhoja tunteita ja vietettiin tanssijapojun kanssa "kuherruskuukautta". Matkustettiin junalla tuhansia kilometrejä ja hikoiltiin rinkat selässä. Maattiin rannalla ja poltettiin itsemme Italian auringossa, pahasti. Vuoden paras kuukausi ehdottomasti!

Heinäkuu

DSC_0893_3430.jpg

Paluu Suomeen, arkeen ja kesätöihin. Tein töitä samassa paikassa missä olin jo koko talven ja kevään ajan ollut töissä. Töitä, töitä, töitä. Käytiin Elmon kanssa kruisailemassa Pudasjärvellä kuskeina nuoremmille juhlijoille. Nautin kesästä ja kirosin sääsket hevonkuuseen. Vietin aikaa serkkujen kanssa kalastaen. Kokoonnuttiin kavereiden kanssa ryyppyjuhlille, joissa varastettiin kuoharipullo meidän kellarista. Olin kuumeessa.

Elokuu

DSC_0267_3859.jpg DSC_0023_3626.jpg

Muut aloittivat koulut, minä jatkoin kesätöissä. Käytiin tyttöjen kanssa Rovaniemellä syömässä ja eksyttiin myös baarin puolelle. Juhlittiin kavereideni tupareita ja hyvästeltiin yhteiset lukioajat. Hain kuumeisesti töitä Helsingistä ja lopulta kesken erään työpäivän sain puhelinsoiton, jossa tarjottiin osa-aikaista työpaikkaa. Kävin tapaamassa tulevaa esimiestäni yhden päivän Helsingin reissulla sekä viemässä tavaroitani alustavasti Jennin luokse. Facebookin perusteella tuskailin kovasti muuttoilmoituksen tekemisen kanssa.

Syyskuu

DSC_0427.jpg 2100.jpg 2079.jpg

Ensimmäisenä päivänä lähdin tavaroideni kanssa junalla Helsinkiin ja muutin kotoa pois. Aloitin työt uudessa työpaikassa ja uudessa työympäristössä. Varattiin Jennin kanssa lennot Lontooseen. Varasin myös lentoliput kotiin marraskuulle. Totuttelin elämään Helsingissä ja tuskailin käytännön asioiden kanssa. Sain kokopäiväisen työpaikan. Juhlin 19-vuotis synttäreitäni käyden elokuvissa sekä ostin itselleni synttärilahjaksi läppärin. Tapasin Ninnun ensimmäistä kertaa ja sain yhden uuden ihanan ystävän. 

Lokakuu

keys.png

Rakastuin Helsinkiin yhä palavammin ja erityisesti syksyinen Stadi miellytti silmää. Työt alkoivat pikkuhiljaa menemään rutiininomaisesti ja sain uusia ihania työkavereita. Vartijat olivat mielestäni nykypäivän pelastavia prinssejä. Aloin tosissaan etsimään omaa kämppää ja toisen asuntonäytön jälkeen tärppäsi. Elmo tuli käymään kylässä ja käytiin Lintsin valokarnivaaleilla. Helsinkiin satoi ensilumi. Kävin Ikeassa pariinkin otteeseen. Suunniteltiin hitaasti, mutta varmasti Lontoon reissua.

Marraskuu

Photobucket

Lähdettiin Jennin kanssa kauan odotetulle Lontoon reissulle. Shoppailtiin pankkitilit tyhjäksi ja ihkutettiin Harry Potteria. Lontoo yllätti mut positiivisesti ja haluaisin heti lähteä uudelleen. Muutin ensimmäiseen omaan asuntooni. Asustelin hetken tyhjässä asunnossa nukkuen Jennin petauspatjalla. Tuskailin huonekaluliikkeiden hitaita toimitusaikoja. Lähdin käymään kotona Lapissa, jossa oli kunnon talvi. Sisustin uutta kotiani innolla ja tuhlasin rahaa yli varojeni. Kävin katsomassa viimeisen Twilightin.

Joulukuu

Photobucket

Sain vihdoinkin viimeisetkin huonekalut, joita sitten Jennin kanssa koottiin hiki päässä. Pidin tuparit, joissa juotiin tequilaa sekä syötiin mustikkapiirakkaa. Lähdettiin myös käymään Onnelassa, mutta palattiin jo parin tunnin päästä kotiin nukkumaan. Ostin pitkän pohdinnan jälkeen joulukuuseen. Käytiin katsomassa Leijonien Moskovan-turnauksen Suomi-Tshekki peliä. Eli käytiin oikeasti kuolaamassa Sami Lepistöä. Tein ahkerasti töitä ja ostelin joululahjoja. Lähdin Lappiin joulun viettoon. Söin hirveästi jouluruokia. Rakastuin... Jumpsuittiini. Uudeksi vuodeksi palasin Helsinkiin töihin ja juhlimaan vuoden vaihdetta kavereideni kanssa.


Happy New Year 2013!

No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3