Wednesday, November 19, 2014

Junk in my trunk.

Käveltiin eilen mun kämppiksen kanssa kotiin jalkapalloharjoituksista vatsat täynnä pitsaa, nachoja ja ranskiksia (Kyllä. Luit oikein. Jalkapalloharjoituksista. Meidän joukkue käy harjoitusten jälkeen sponsoripubissa syömässä ilmaista safkaa.) ja todettiin siinä samalla, että ollaan omasta mielestämme syöty viime aikoina todella terveellisesti, joten tuo 'pikkuinen' lipsahdus tuskin haittaa. Sitten mun mieleen ponnahti kuva meistä kahdesta syömässä Dominoksen pitsaa tuijottaen samalla James Bond-leffaa.. Edelliseltä lauantailta.

Noh, kyllähän tässä välissä oli huimat kaksi päivää terveellistä syömistä!

Edellisessä postauksessa kehuin kovasti kuinka pyrin parempiin elämäntapoihin ja sitten heti menen mättämään pitsaa naamaan kaksin käsin. Kun kerran aloitin tämän synninpäästön, niin voin yhtä hyvin kertoa, että mokasin myös keskiviikkoyönä, kun erään toisen kämppiksen synttärijuhlinnoista kotiin palatessani kävin ostamassa hampparin. Mulla oli nälkä. Lisäksi lievässä humalatilassa unohdin kokonaan tämän hienon tavoitteeni.

Muuten on mennyt hienosti! Haha. Huomenna aion mennä ensimmäistä kertaa kuntosalille (joka tosiaan sijaitsee tuossa sadan metrin päässä)! Mun kämppis aikoo raahata mut sinne vaikka väkisin jos yritän keksiä tekosyitä miksi en voi mennä sinne.

Ajattelin hiukan kuvien avulla todistaa, että syön oikeasti muutakin kuin hamppareita ja pitsaa! Pikkuhiljaa alan tottumaan Skottien ruokakauppoihin (huono valikoima ja paljon epäterveellistä safkaa) ja olen alkanut löytämään lempparituotteita:


  • Soijamaito on päässyt kokeilulistalle. En vielä osaa sanoa tykkäänkö vai enkö tykkää.
  • Nakedin smoothiet on ehdoton lemppari nopeaksi välipalaksi (sisältää paljon hedelmiä/marjoja/vihanneksia + ei lisättyä sokeria tai säilöntäaineita).
  • Rakastan myös sitä, että täältä löytyy kohtuuhintaisia marjoja läpi vuoden (mansikat ja vadelmat on lempparit) ja niitä yleensä syön kreikkalaisen jugurtin kanssa.
  • Raejuusto, halloum ja (luomu)kananmunat on yleensä takuutuotteita kauppakorissa.
  • Rakastan myös sitä, että Lidlissä myydään tuollaisia annoskokoisia lohifileitä ja nykyisin syönkin lohta perunoiden kanssa yleensä ainakin kerran viikossa. Niin hyvää!
  • Porkkanoita käytin jauhelihakeitossa sekä porkkanakorianterikeitossa.


  • Chopped tomatoes (mikä on tän oikea suomennos? en nyt millään keksi..) luomuna tottakai. Suomessa mun ruokaostoksista yleensä ainakin 50-50 oli luomua, mutta täällä se on osoittautunut hyvin hankalaksi. Luomutuotteita on huomattavasti vähemmän kuin Suomessa. Edes luomumaitoa ei saa kuin kaikista isoimmasta Tescosta ja se taas on niin kaukana, että harvemmin jaksan kävellä sinne asti. 
  • Tonnikalaa. Tiedän, että tonnikalan syönti on hyvin epäeettistä sen ylikalastuksen vuoksi ja puolustuksekseni voin sanoa, että täällä se on niin kallista, että sitä harvemmin tulee enää edes ostettua. 
  • Oats 'n honey protskujuttu. Näitä syön myös jugurtin kanssa.
  • Herbamare Mun pitkäaikaisin lempparimauste mitä voi käyttää oikeastaan melkein minkä tahansa maustamiseen. Olin niin onnellinen, kun Heidi kertoi, että tätä löytyy paikallisista terveyskaupoista. Happy happy. 
  • Täysjyväriisiä. Eräs raivostuttava asia on myös se, että täältä on todella hankalaa löytää tuotteista täysjyväversioita. Rakastan pastaa, riisiä ja spagettia liikaa eli en pysty luopumaan niistä kokonaan. 



  • Sitten mun viimeinen rakkaus. Primulan ruohosipulisulatejuusto. Mun lemppariyhdistelmä on laittaa tätä hapankorpun päälle (kyllä hapankorput on Suomesta tuotu tänne). Yummyy. Kolmas asia mikä saa mut raivon partaalle on näiden leipähylly: Pelkkää paahtoleipää. Kaipaan ruisleipää, rieskaa ja sämpylöitä niin paljon. 
Kiljun varmaan ilosta, kun pääsen Suomessa ensimmäistä kertaa ruokakauppaan. Suomalainen ruoka on parasta maailmassa. Lihon joululomalla varmaan kymmenen kiloa, koska haluan syödä kaikkea! Herkut ja ruuat joita kaipaan eniten: Fazerin karkit, Oltermanni, pinaattikeitto, pinaattilätyt, HK:n sininen, ruokakerma, valmiiksi marinoitu kana (en osaa tehdä marinadia), lehtipihvi, nakkikeitto, profeel minttusuklaa proteiinijuoma & Skyr. 

Reilun kuukauden päästä onneksi pääsen herkuttelemaan! 

2 comments:

  1. Tosi mielenkiintoista lukea millasta elämää ulkomailla opiskeleva elää :) saako kysyy, että millaisella yo-todistuksella pääsit sinne ja oliko sillä paljon merkitystä sisäänpääsyssä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka, mun yo-todistus oli ihan okei, EEEMMB. Sisäänpääsyyn täällä vaikuttaa hyvinkin pitkälti juurikin yo-todistus. Parhaimpiin yliopistoihin (Oxford etc.) tällä mun todistuksella ei ole mahdollisuuksia, mutta hyviin yliopistoihin kyllä voi päästä. Mulla ongelmia tuotti lähinnä tuo (pitkän matematiikan) B, varsinkin kun matematiikkaa vaadittiin hakemaani koulutukseen. Kuitenkin hyvin kävi. :) Itsestä kirjoitettavalla personal statementilla on myös suuri vaikutus sisäänpääsyyn - sillä vakuutat koulut miksi niiden pitäis valita juuri sinut. :)

      Delete

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3