Monday, April 02, 2012

Laiska vai superlaiska?

Siinäpä vasta kysymys.

Jostakin kumman syystä en vain nyt millään pääse takaisin tähän blogin pitämisen iloon. Syytä voi vain miettiä.

Nyt kuitenkin palasin ja toivottavasti pääsen takaisin vanhaan päivitysrytmiin. Siitä on niin pitkä aika kun olen viimeksi päivitellyt, että yritän muistaa edes jotakin menneiltä viikoilta ja kertoa asiat lyhyesti ja ytimekkäästi. (Hah, ei ikinä tule onnistumaan.)

Kirjoitukset tosiaan loppuivat hiukan yli viikko sitten ja on ollut suorastaan taivaallista, kun on vain saanut löhöillä ja nukkua pitkään tai vain olla stressaamatta siitä, että pitäisi olla lukemassa koko ajan. Itse kirjoitukset vain suhahtivat ohitse, enkä mihinkään ehtinyt tarpeeksi lukea. Kuitenkin ihan hyviä tuloksia ainakin näillä näkymin on tulossa. 

yritin kuvata meille hoitoon tullutta veljen ja tämän tyttöystävän hamsteria, mutta en onnistunut. tässä olikin sitten kuvien lopputulos. hurmaavaa. 
Matematiikka meni omasta mielestäni hyvin (siihen nähden kuinka paljon se jaksoi kiinnostaa ja kuinka paljon siihen luin) eli 20 pistettä oli nyt lähtiessä. Pari epävarmaa pistettä tuohon kuitenkin sisältyi. Saan siis mitä todennäköisemmin joko A:n tai B:n. Mullahan oli tavoitteena läpipääsy, joten tämä on hyvä juttu. :D Tosin mun matikan opettajat näyttää kovasti uskovan mun pystyvän parempaankin. Lukion matikan opettaja ilmoitti mulle suoraan, että mun täytyy syksyllä mennä uusimaan (en tod. ole menossa) ja yläasteen matikan opettaja oli äitille sanonut, että "Krista se aina sanoi, että se ei osaa mitään ja silti sillä meni kokeet aina hyvin." Tämä sama opettaja tosin on kutsunut minua aiemmin pedantiksi ihmiseksi.. 

Äidinkieli keikkuu kahden numeron välillä ja samoin tekee yhteiskuntaoppi. Minun tuurillani molemmat palaavat alempina takaisin, mutta vielä ei sovi heittää hattua nurkkaan, koska syksylläkin minun maantiedon numeroni nousi viidelle pisteellä YTL:n arvostelun seurauksena. Joten ainakin vielä tykkäilen siitä porukasta, saa nähdä tykkäänkö enää toukokuun lopussa. 


Historiasta olisi tällä hetkellä ainakin tulossa vahvasti E, jos ne pisteet nyt ei täysin romahda. *fingers crossed* Täytyy muuten sanoa, että toinen jokeri-tehtävä historian yo-kokeessa oli ehkä maailman mukavin ja helpoin ikinä. Tosin toisen tehtävän tehtävänantoa en ymmärtänyt laisinkaan, enkä sitä edes yrittänyt tehdä. Englannin koe meni tosiaan omalta osaltani täysin puihin lähinnä sen takia, etten sitten jaksanut tarkistaa sitä ollenkaan ja jälkeenpäin huomasin miljoona virhettä, jotka olisin tarkistamalla huomannut. Se nyt ainakin lähti E:nä, joka siis oli oma tavoitteeni, mutta toisaalta ei se kaukana ällästä ollut, joten ehkä kuitenkin menen syksyllä uusimaan. Saa nähdä. 

Minähän en luuserina uskaltanut noita tuloksia edes käydä kysymässä opettajilta, vaan matikan numeron pistin kaverini kysymään ja muut sitten kysäisin wilman kautta. Nyt se on kuitenkin täysin varmaa, että tästä tytöstä tulee YLIOPPILAS keväällä 2012 !  Jeeee. Pari mekkoa onkin jo yo-juhlia varten pistetty tilaukseen. :)


Seuraava etappi näiden kirjoitusten jälkeen oli tietenkin seuraavaan kouluun hakeminen. Itsehän olen vieläkin ihan ulalla siitä mitä haluaisin isona tehdä. Mikään ammatti ei vaan kuulosta niin kiinnostavalta, että haluaisin sitä lopun elämääni tehdä. Tai sitten ne ammatit on yhtä realistisia kuin lapsuuden toiveammatit (laulaja, jee). Nyt olen kuitenkin pariin kouluun hakenut tai tarkalleen ottaen yhteen kouluun: Helsingin yliopistoon. 

Olen jo ala-asteella päättänyt, että käyn lukion ja menen sitten yliopistoon. Kriteerini yliopiston suhteen oli lähinnä se, että sen täytyy sijaita paikassa jossa viihdyn. Kuulostaa ehkä hiukan tyhmältä kriteeriltä, mutta olen mielestäni asunut jo tarpeeksi monta vuotta paikassa, jossa en viihdy ja jossa en ikinä pystyisi olemaan täysin onnellinen. Tästä syystä paikaksi valikoitui Helsinki, joka on ainut kaupunki koko Suomessa, joka tuntuu itselleni tarpeeksi isolta. Jos saisin oikeasti valita unelmapaikkani asua maailmassa se olisi luultavasti joko New York, Dubai tai Rooma. (Vain yhdessä niistä olen tosiasiassa käynyt.)

hissan yo-koetta varten laadittu upea aikajana, joka näyttää kuvassa pieneltä. 
Helsingin yliopistoon laitoin siis hakemuksen menemään kahteen eri tiedekuntaan ja neljään eri koulutusalaan.  Näistä todellisuudessa menen joko kahden tai kolmen pääsykokeisiin, mutta onpahan sitä ainakin muodon vuoksi haettu moniin paikkoihin. En ole varma kiinnostaako minua todellisuudessa yksikään noista aloista, mutta tuntuisi tyhmältä jäädä vain kellumaan vuodeksi edes yrittämättä päästä jonnekin. Tosin noille aloille mihin itse haen on sisäänpääsyprosentti alle 10% jokaisessa, joten tällä lukumotivaatiolla en hirveän tosissani usko mihinkään ainakaan vielä pääseväni. Siksi tässä täytyykin alkaa kehitellä plan B ensi vuodelle. 

Jenni, älä silti huoli ! Kyllä meidän yhteinen kimppakämppä voi odottaa yhden vuoden, sitten päästäänkin ostamaan ihanaa wc-paperia ja nyrpistelemään nenää toistemme ruuille. 


Tämä päivitys tulee venymään toivottoman pitkäksi...

Kirjoitusten jälkeen olin muutaman päivän töissä ja nyt taas on vapaata pitkän aikaa. Luultavasti heinäkuuhun asti lukuunottamatta tuurauksia silloin tällöin. Joten kaikki iki-ihanat tissien tuijottaja lukijat joutuvat nyt pettymään pahasti. Anteeksi. 

Meille oli muuten tullut töihin aivan super sööttejä Angry Birds-limsoja ! Niin ja MM-arvat ovat myös aika siistejä. 

Tiistaina suurten järjestely ongelmien jälkeen lähdettiin tyttöjen kanssa Rovaniemelle viettämään tyttöjen shoppailupäivää kirjoitusten loppumisen kunniaksi. Tällä yritettiin korvata sitä, ettei vieläkään olla päästy yhdessä juhlimaan kunnolla kirjoitusten loppumista. Möö. (Tytöt, miten kävisi perjantai tai lauantai?)


Minä tosiaan lähdin kuskiksi ja menomatka sujuikin hyvin kauniissa auringon paisteessa. Paluumatkalla kohdattiin kunnon lumimyrsky, joten kotia köröteltiin sitten sopivan hidasti vauhtia. Käskin tyttöjä soittamaan kotiin ja sanomaan moikat perheille, koska se lumimyrsky oli ehkä kamalin ikinä. Tytöt kuitenkin kannustivat valokuvien ottamisen ohessa kuskia kannustuksilla ja taputuksilla, jee. 

Rovaniemellä käytiin tottakai syömässä ja kauhisteltiin vihreitä ranskiksia. Jäätelöä myös tuli ostettua ja itsehän varastin jäätelöpassinkin. Käytiin myös loppuhuipennuksena ihan Oluthuoneellakin. Siis mahtava meno siellä, en enää ikinä halua lähteä Onnelaan. *sarcasm*

Joillakin kuitenkin kiinnostaa mitä ostin, joten kerronpa nyt sitten senkin. H&M:ltä sininen bleiseri ja toppi, kirpparilta huivi sekä poro-paita, aurinkolasit Lindexistä ja Anttilasta paljon kohuttu BB-cream. (Elina, voin suositella sitä sullekin. Oli hyvä!)


Oulun reissusta taidan kertoa kokonaan eri postauksessa, koska tämä postaus on jo nyt kilometrin mittainen ja ihmettelen kovasti jos joku tämän luettua saa. 

Ainiin, nyt vielä viimeisenä asiana ennen tämän postauksen päättämistä kerron teille, että kyllä minusta ihan hyvä amis vielä tulisi, koska vedin sen verran täydellisen ympyrän autolla erään kaupan takapihalla, että voisinkin harkita driftausta ammattina jos tuo akateeminen ura nyt ei oikein lähde nousukiitoon.

No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3