Wednesday, April 04, 2012

Shimmy Shimmy yah, Shimmer yam, Shimmer yay.

Nyt olen selkeesti ihan liekeissä ! Toinen postaus jo samalle viikolle. :)

Aikomukseni oli päivitellä jo aikaisemmin päivällä, mutta olinkin yllättäen busy. Aamulla katselin tv:tä, sitten käväisin lenkillä, söin, siivosin, datailin, luin kirjaa, lähdin kävelylle ja päädyin lopulta auttamaan äitiä työpaikalle ihan jäätävän kokoisen kuorman purkamisessa. Onneksi sain palkaksi jäätelön !

Näin muuten viime yönä kamalaa painajaista siitä kuinka ensin vapautettiin kavereiden kanssa joku laiha ukkeli eläinpuiston jääkarhuaitauksesta, jonka jälkeen juostiinkin sitten karkuun sieltä karannutta jääkarhua. (Mulle on liian pienenä katsottujen Hopeanuolten seurauksena kehittynyt ihmeellinen karhupelko.) Kuvituksena nyt kuitenkin veljeni ottamia kuvia eläinpuistosta.

Nyt voisinkin kertoa hiukan Oulun reissusta.. Mun rakas serkkuni täytti vihdoin ja viimein kahdeksantoista (who am I kidding, nyt jo. byhyy, olen vanha..) ja sitä minun piti mennä tietenkin juhlistamaan.

hmm...
nauraa selkeästi..
Perjantai aamuna lähdettiin pikkuveljen kanssa kohti Oulua, se siis lintsasi koulusta, hmphm. Ennen kuin päästiin matkaan poimittiin kylältä kyytiin naapurin/sukulaisten koira, jonka tapoihin kuuluu karkailu aina silloin tällöin. Ei siinä mitään, mutta itsehän en oikein koiraihminen ole, joten voitte vain kuvitella riemuni, kun haiseva koira seisoo vieressäsi auton takapenkillä ja yrittää tulla syliin.

Ouluun päästyämme itse suuntasin kaupungille odottamaan serkkuni koulusta pääsyä ja muutamassa kaupassa ehdin kierrellä ennen kuin Heidi paikalle saapuikin. Heti ensimmäiseksi käytiin yhdessä kahvilla eli toisin sanoen nautin kunnon aamiaisen aloittaen tonnikalapatongilla ja lopettaen mansikkatiramisuun sekä pahan makuiseen cappucinoon. Bussipysäkillä bongasin myöskin pari tuttua ihmistä.

Meillä oli suunnitelmana lähteä illalla hiukan tutkimaan Oulun yöelämää ja päätettiin sitten käydä tutkimassa toisen sedulan meininki eli tiemme vei meidät Tivoliin. Itselleni Onnela tuntuu jo lähes toiselta kodilta, joten oli mukavaa vertailla näitä kahta puljua toisiinsa. Paljon oli toki samaa, mutta merkittävimmät erot olivat mielestäni:


1) After dark-ranneke oli pinkki ja sillä sai vain tietyt drinkit puoleen hintaan. (Onnelassa se on keltainen ja sillä saa kaikki drinkit puoleen hintaan.)
2) Lasit oli erilaisia !
3) Tivoli oli hirveä sokkelo kolmen kerroksensa takia. (Onko kenenkään muun mielestä vaarallista, että yökerhossa on niin paljon portaita?)
4) Tivolissa oli jostain kumman syystä varmaankin kolminkertainen määrä miehiä verrattuna naisiin ja kaikilla niillä oli ruutupaita ! (Onnelassa on lähinnä minihame mimmejä..)
5) Kaikki (no melkein) miehet tanssi ja suurin osa niistä oli ihan oikeasti hyviä.
6) Tivolissa oli maailman paras DJ ikinä ! Se soitti kaikkia ihania -90- ja 2000-luvun alkupuoliskon hittejä.

Niin, tosiaan voin suositella kaikille naisille, joilla sattuu olemaan haku päällä, että tivolista löytyy paljon innokkaita miehiä. Itse en hirveesti innostunut näistä tanssilattialla lähentelevistä miehistä. Vaikka olihan se melkein sööttiä, kun eräs mies osoitteli sormella minua legendaarisen laulun aikana ja lauloi "If you'll be my girl.." Vähän kävin sen kanssa pyörähtämässä, mutta tuttuun tapaani liukenin paikalta hyvin nopeasti. Eräs toinen ei niin hurmaava mies päätti ihan suoraan ryhtyä tositoimiin ja kovasti hinkkaili itseään minua vasten ja kietoili käsiään ympärilleni. Siitä tyypistä lähdin kauas ja äkkiä. Onneksi en sen kasvoja kertaakaan nähnyt. (kysyinkin serkultani, että "Miltä se näyttää?", vastaus oli "Et halua tietää.") Päästiin myös valokuviin jonkun herrasmiehen kanssa, mutta syytä niiden kuvien ottamiseen ei koskaan saatu tietää. Toivottavasti olivat tosi hienoja !


Tiivistelmänä voin sanoa, että vaikka maailman paras DJ minua kovasti tivoliin vetää, niin vanha kunnon onnela on kuitenkin ensi rakkauteni, enkä sitä ihan vielä ole hylkäämässä. <3

Lauantaina käytettiin lenkillä sekä naapurin koiria, että serkkujeni koiraa ja itse asiassa se oli ihan jees hommaa. Tosin sanoisin luultavasti toisin, jos ulkona olisi satanut vettä tai muuta vastaavaa. Koiran omistajaa minusta ei siltikään saa ja vastustan viimeiseen asti äitini ja pikkuveljeni koiran hankkimis intoa. Onneksi isi on kanssani samaa mieltä.

Lauantaina meidän suunnitelmiin kuului ravintolassa käynti ja leffaan Nälkäpeliä katsomaan meneminen. Ravintolan valitsemisessa koimme suuria ongelmia, nimittäin minun rajoitukseni olivat "ei simpukoita, katkarapuja, mätiä tai mitään muuta oksettavaa" ja hintatasokin piti olla kohdillaan. Pohdittiin aluksi Pannua, mutta lopulta päädyttiin menemään Amarilloon. Minä ja Henna (toinen serkku) tilattiin megahampparit ja Heidi tilasi jonkin ruuan, jonka päällä oli super herkullisen näköistä cheddaria ! Ruoka ja seura oli hyvää, mutta jostain kumman syystä mahani, joka yleensä jaksaa vetää mitä vaan ei nyt jaksanut syödä kuin kolmas osan koko annoksesta. (kerran pidettiin koulussa kilpailu kuinka monta kalapuikkoa jaksaa syödä ja minä kaverini tultiin tasapeliin syömällä 16kpl kalapuikkoja)


Leffan jälkeen minä ja Heidi jatkettiin matkaa elokuviin ja Henna lähti kotiin. Matkalla leffateatterille kävin stalkkaamassa Stockmannilla töissä olevaa kaveriani, mutta se oli niin kiireinen ettei edes huomannut meitä.

Nyt ennen kuin puhun mitään nälkäpeli-leffasta täytyy mun sanoa sananen siitä kirjasta. Mä olen yrittänyt lukea sitä about sata kertaa, mutta ikinä en edes ole ehtinyt aloittaa, koska on ollut muita kiireitä. Nyt kuitenkin lainasin kaveriltani sillä lainassa olevan kirjaston kirjan ja lukaisin sen viime viikolla ennen elokuviin menoa. Totta puhuen luin vielä viimeisiä sivuja noin tunti ennen ravintolaan syömään lähtemistä. :D Kirja oli kuitenkin hyvä ja itken tuskissani, kun kirjastossa ei ollut 2 tai 3 osaa lainattavissa. Olen kuitenkin Team Peetassa 4-ever !

Elokuva oli hyvä myös, vaikkakin juuri kirjan lukeneena huomasin jokaisen pikkuriikkisen poikkeaman kirjaan verrattuna. Tosin eipä nuo poikkeamat minua haitanneet, koska olen vieläkin sitä mieltä, että kirja ja leffa pitää aina pitää erillään toisistaan, eikä liikaa vertailla toisiinsa. Näin voi nauttia molemmista tasapuolisesti. Täytyy kyllä sanoa, että olin serkkuni tavoin kuvitellut Haymitchin suunnilleen Villisilmä Vauhkomielen näköiseksi, mutta sitten se olikin joku nuori ja hyväkuntoinen jäbä. :D


Suosittelen todellakin sekä kirjan lukemista, että elokuvan katsomista. Tämä nyt on ehkä seuraava massailmiö Twilightin tapaan ja kaikki "tosifanit" suuttuu kaikesta hypetyksestä, mutta pian tämäkin villitys menee ohi, joten kannattaa nauttia siitä vielä kun voi. Minusta ainakin on mukavaa, että niin monet "ilmiöt" ovat tapahtuneet aikana, kun olen ollut nuori ja olen saanut elää niissä täysillä mukana. Niitä aikoja kun tapeltiin kavereiden kesken siitä kumpi on parempi Edward vai Jacob tai tekikö Lily oikean valinnan valitsemalla Jamesin Severuksen sijaan on kiva sitten vanhana muistella.

Oulussa ei mielestäni tapahtunut juuri muuta erityisen kiinnostavaa tai ainakaan sellaista mikä teitä kiinnostaisi,  joten nyt lähden lukemaan vähäksi aikaa jotakin kirjaa ja sitten nukkumaan. Huomenna täytyy herätä aikaisin lenkille ja sitten koululle kaverin kanssa lounastreffeille. Adiooos !

No way José. Dale.


6 comments:

 1. Nauran täällä tuolle viimeisen kuvan masentuneelle jääkarhulle, jonka suru näyttää olevan vertaansa vailla ♥

  Mä en ole koskaan päässyt ajatusteni kanssa selvyyteen siitä, olisiko Lilyn pitänyt sittenkin valita Severus (aion avautua ajatuksistani nyt kun siitä mainitsit, en koskaan ole saanut keskustella tästä kenenkään kanssa joten asiaa on paljon mutta lupaan tiivistää). Toisaalta fanitan henkeen ja vereen Kelmejä, mutta sitten taas vihaan Peteriä, James on joskus todella ärsyttävä ja on aikoja, jolloin Sirius surkastuu Reguluksen varjoon (olen forever Regulus-fani, jo monta vuotta kuolaamista takana oi sentään). Toisaalta tapanani on kuitenkin kiintyä kaikkein reppanoimpiin forever alone -tyyppeihin, tässä tapauksessa siis Severukseen. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Severuksen olisi pitänyt saada Lilynsä, mutta samaan aikaan olen ehdottomasti myös sitä mieltä, että koko jutusta olisi mennyt idea jos tarina kertoisikin Harry Severus Snapesta, never. Sydämeni vuotaa silti verta aina kun ajattelen Severustaa, nyyhkis. Ja päädyimme tosiaan siihen lopputulokseen, että Severus koki kauhean vääryydeen ja kaikki on pilalla kun se ei saanut Lilyä, mutta näin tämän ehdottomasti pitää silti mennä vaikka en sitä hyväksykään. You understand what I'm saying?! Ah, tämä on suosikkiaiheeni, sääli ettei äikän yo-kokeessa ollut vaihtoehtona pohtia Harry Potter -kirjasarjan ongelmallisia ihmissuhteita.

  Hmm, odotan innolla maksapihvitreffejämme, I'm so exciteeeeeeeeed and I just can't hide iiiiiiiit!!!!

  PS. En ole viitsinyt päivittää blogia, joten toivottavasti kompensoin sitä kirjoittamalla tämän jättepitkän kommentin, joka on varmaan ennätykseni ja jos rehellisiä ollaan niin voisin jatkaa vielä paljon pitemmästikin, mutta kello on jo paljon ja minun pitää herätä kahdeksan jälkeen ja elämäni on muutenkin sen vuoksi pilalla ainakin vuorokaudeksi eteenpäin.

  Minä menen nyt, ole hyvä kommentista, tämä on varmasti syvällisin yksilö joka blogisi pintaa on koskaan raapaissut. Olis pitänyt kirjoittaa tämä kalevala mittaan että tästä olisi tullut vieläkin kiinnostavampi.

  ReplyDelete
 2. Kiitos paljo tästä megapitkästä kommentista, vaikka sen lukeminen iPodilta olikin työlästä.

  Tuo Harry Severus Snape ei kuulosta yhtään hyvältä, joten Jamesille pisteet minun puolelta. Sitä paitsi mieti miltä Harry ois näyttänyt jos se ois Severuksen poika. :'DDDDDDDddddd Rasvaletti ja koukkunenä.

  ReplyDelete
 3. Joo no problem, ilo oli minun puolellani, hehheh, iPodillahan se näytti varmasti vielä pitemmältä!

  Mutta mieti kuin hyvin sillä olis pysynyt silmälasit jos nenässä olisi ollut se kyhmy (jos siis laseja olisi tarvinutkaan)! Mutta olishan se nyt aika hot jos mennään nykyisen kaavan mukaan ja Harry näyttää aivan täysin identtiseltä isänsä kanssa lukuunottamatta Lilyn silmiä... uuuh, vihreäsilmäinen Severus, vähänkö kuumaa :DD Ja ah miltä ne kuulostaiskaan keskustellessaan Voldemortin kanssa: Voldemort puhuu kimeällä ja korkealla äänellä, Harrylla taas on hiljainen ja samettisen pehmeä puhe ♥

  Okei joo, kyllä James sittenkin oli se one and only Lilylle.

  ReplyDelete
 4. Älä enää lisää tuota mun mielikuvaa Harrystä Severuksena.. Karseeta. :D

  ReplyDelete
 5. Höh, juuri kun inspiroiduin niin että saatan vaikka piirtää siitä kuvankin (se olisi muuten mahtavaa, nyt tiedän mitä teen viikonloppuna jos tekeminen loppuu kesken!!), byhyy

  ReplyDelete
 6. Okei, kuvan saat piirtää. :D

  ReplyDelete

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3