Thursday, October 27, 2011

Hejssan allihopa !

Oho, tämä minun blogi tauko venyikin hiukan odotettua pidemmäksi, koska lähes viikon reissailun jälkeen oli kaikkia juttuja jäänyt rästiin ja oon lähinnä niiden parissa viime päivät duunaillu. Nyt olen kuitenkin täällä taas ja asiaa on vaikka millä mitalla. Tosin muisti on niin huono, että yritetään nyt edes jotain muistaa.

Käytiin tosiaan kavereiden kanssa ulkomailla 16.10, Ruotsissa. No okei Haaparannalla... Oikeasti meidän olisi pitänyt käydä siellä vasta tasan viikko sitten, mutta mullehan ilmestyi yllättäen se Helsingin reissu joten kaverit ystävällisesti suostuivat siirtämään reissun ajankohdan.
 

Pienten (tai no ei niinkään pienten) auton hankkimis ongelmien jälkeen lähdettiin sunnuntaina klo: 9.00 ajelemaan sumuisessa aamussa kohti länsirajaa. Mentiin tosiaan kahdella autolla ja itse olin takimmaisessa autossa "lukemassa liikennemerkkejä", tosiasiassa otin kuvia kahdella kameralla (omallani ja kuskina olleen kaverini kameralla) sekä käänsin volyymi-nappulan huomaamattomasti isolle ja fiilistelin etenkin David Guettan Titaniumia.

Vajaa kahden tunnin ajomatka lensi kuin siivillä, hyvästä seurasta tämä ei ainakaan johtunut... Ja pian jo ajeltiin Ruotsin puolelle. Aloitettiin heti tietenkin ne tyypilliset vitsit "uujee, kävellään Suomeen." "iiih, me ollaan ulkomailla." jne. Päädyttiin siis siihen, että lähdetään ensimmäisenä kiertämään kaupat Suomen puolella sijaitsevassa Rajalla-ostoskeskuksessa.


No pian sitä seisottiin Suomen puolella ja mietittiin mitä tehdään kun kaupat aukeaakin vasta tunnin kuluttua. Oho. No takaisin kävely Ruotsiin ja leikkimään Ikeaan. Ikeassa irstailin oleilemalla pelkkä t-paita (ja housut, huoh) päällä kun suurimmalla osalla ihmisistä oli tyyliin toppatakit. Siellä oli kuuma ! 

Leikittiin myös kotista ja meidän perheeseemme kuului äiti ja isi sekä mummo ja 3 lasta +  yksi adoptiolapsi. Tietenkin otettiin myös perhepotretti ja siinä vaiheessa viimeistään saatiin hiukan oudoksuvia katseita ohikulkijoilta. Tosin oltiin jo aiemmin käyty kaverin kanssa "suihkussa ja vessassa" ja olin mittaillut kavereiden vyötärönympäryksiä niillä kertakäyttöisillä mittanauhoilla, joten... Ehkä tuo ei niin outoa ollutkaan.


Tuli sieltä jotain ostettuakin, nimittäin tuoksukynttilöitä, pillejä ja jääpalamuotti. Järkevää ajaa 140km noiden perässä.. Kassalla jonottelu oli taas yhtä tuskaa ja asiaa ei auttanut se, että oltiin kaikki kuolevan nälkäisiä. Ei kuitenkaan haluttu enää palata syömisen jälkeen Ruotsin puolelle joten päädyttiin ensin kiertelemään Ruotsin puolella sijainneet kenkäkaupat, urheilukaupat ja tietenkin se tärkein; karkkikauppa. 

Karkkikaupassa kuvailtiin kaverin kanssa karkkeja siinä samalla kauhottiin kori täyteen kaikkea hyvää. Mukaan lähti irtokarkkipussi joka painoi yli 800g, pari suklaalevyä ja laatikollinen limsaa. Nyt limsaa on jäljellä kaksi surkeaa tölkkiä. Olisiko siis uuden reissun aika? Tytöt, miten ois joulureissu?


Karkkikaupan jälkeen seikkailtiin hetki etsien Suomen puolelta parkkipaikkaa, huonolla menestyksellä. Ensin käytiin kahdella parkkipaikalla joihin sai pysäköidä vain tunniksi ja sen jälkeen kun mentiin parkkitaloon kaverini ajoi T-risteyksestä sitten siihen suuntaan joka vei umpikujaan... Vaikka suoraan edessä oli suuri nuoli joka osoitti toiseen suuntaan.. En edes kehtaa kertoa miten kaverini sääti pysäköintilipukkeen saamisen kanssa.. Joskus mietin mitä pahaa olen tehnyt kun sain niin dorkat kaverit. Tosin on ne ihan kivojakin.

Säätämisen jälkeen pääsimme vihdoinkin helpottamaan vatsojemme tyhjyys-ongelman syömällä mm. kanahampparia. Nami.

Lisäksi shoppailtiin ja itse sain vihdoinkin käytettyä sen synttärilahjaksi saamani H&M:n lahjakortin ja ostin itselleni kauan kaipaamani trenssin. Happy girl ! 

Kotimatka sujuikin sitten onnellisesti karkkia mussuttaen ja viikon kohokohdista keskustellen. 


No comments:

Post a Comment

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3